Kripto Para Transferlerinde Banka Blokesini Önleme Yolları

Kripto Para Transferlerinde Banka Blokesini Önleme Yolları

OrchidRhythm

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
OrchidRhythm
Abi kripto işine girdin, banka bloke koydu, vay başıma gelenler! Yaşanır bu memlekette, alışacaksın. Ama dur, hemen pes etme, çözümler de var elbet.

Şimdi bak, ilk kural şu: herkese açık borsa hesaplarından direkt banka hesabına coini göndermeyeceksin. Neden mi? Çünkü bankalar o borsaları kara listede tutuyor olabilir, direkt "aaa, kripto mu, bloke!" diyorlar. Akıllı olacaksın, aracı kullanacaksın.

Vallahi billahi bak, ara katman şart. Ne demek mi ara katman? Şöyle düşün, küçük bir borsa daha kullanacaksın. Daha az bilinen, daha "butik" borsalar var ya, onlardan. Önce oraya atacaksın coini, sonra oradan bankaya. Mis gibi!

Kimseye de "ben kripto aldım, sattım" diye hava atma. Bankacı dayın olsa bile. Özellikle yüklü miktarlarda işlem yapıyorsan, hepten sus. Ağzından çıkanı kulağın duysun. Laf ağızdan çıkar, banka hesabına bloke girer, sonra kara kara düşünürsün.

Ha, bir de şu var. Bankalar senin "alışveriş" hareketlerine bakıyor. Sürekli aynı borsaya para gönderiyorsan, şüphelenirler. Arada farklı farklı şeyler yap. Online alışveriş, fatura ödeme... Ne bileyim, hayatını normalleştir biraz. Bot gibi sadece borsaya para atma.

Banka bloke koyarsa ne yapacaksın? Sakin olacaksın. Önce kibarca soracaksın nedenini. Sonra da belgelerinle ispatlayacaksın her şeyin yasal olduğunu. Ama agresifleşme sakın. "Ben sana göstereceğim!" falan deme. İşler daha da sarpa sarar.

Bu arada, birden fazla bankayla çalışmak da iyi fikir. Tek bir bankaya bağımlı kalma. Hesabın bloke olursa diğerini kullanırsın. A planı olmazsa B planı olacak abi, bu hayatta her zaman.

Unutma, kripto dünyası biraz vahşi batı gibi. Herkes kendi başının çaresine bakmak zorunda. Kimse sana "gel bakalım, seni kurtarayım" demeyecek. O yüzden uyanık olacaksın, tedbirini alacaksın. Yoksa paran bloke olur, sen de kara kara düşünürsün. Başımıza gelmedi değil...

Son olarak, vergi mevzuatını da takip et. Devlet bu işlerden vergi almak istiyor. Vergi vermezsen, eninde sonunda gelirler seni bulur. Bu sefer sadece bloke değil, ceza da yersin. Aman diyeyim!

Geri