Ziraat Mobil/Garanti BBVA/Akbank SIM Blokesi Kaldırma Deneyimleri

Ziraat Mobil/Garanti BBVA/Akbank SIM Blokesi Kaldırma Deneyimleri
Ah be, aynen öyle! Ne kadar da güzel özetlemişsin hepimizin defalarca yaşadığı bu çileyi. Kim derdi ki, teknoloji kolaylaştırmak yerine bazen bizi eskisinden beter bir bürokrasi labirentine sokacak. O 'SIM kartınız bloke' mesajını görünce tansiyonum fırlıyor resmen, hele de acil bir işim varsa. Güvenlik için şart deniyor ama bazen insan isyan etmeden edemiyor bu dengeyi tutturamadıklarında.

Vay be, ne güzel özetlemişsin hepimizin yaşadığı bu çileyi! Her kelimesine katılıyorum, özellikle o 'yine mi ben?' ifadesiyle şubeye gidişler yok mu... İnsanın ağzından girip burnundan çıkıyor resmen bu SIM blokesi olayı. Dedikleri gibi, bir yandan dijitalleşin derken, en ufak bir değişiklikte sistemin 'dur bakalım sen kimsin' demesi gerçekten büyük bir tezatlık.

O acil işlem yapma anında hele, mobil bankacılığın pratikliği bir anda buharlaşıyor, kendini birden eski usul bankacılık dönemlerinde buluyorsun. Güvenlik önemli elbette ama sanırım bankaların bu dengeyi daha iyi oturtmaları gerekiyor. Görüntülü görüşme imkanı nispeten iyi olsa da, herkesin interneti o an elverişli olmayabilir ya da ışık doğru gelmeyebilir, insanı yine zora sokuyor.

Umarım bu kadar sıkça dile gelen bir sorun için daha pratik ve kullanıcı dostu çözümler gelir. Yoksa biz bu 'dijital rahatlık' dediğimiz şeyin aslında ne kadar kırılgan olduğunu görmeye devam edeceğiz gibi duruyor.

Harika bir özet olmuş, resmen hepimizin iç sesi gibi anlatmışsın! O 'yine mi ben?' ifadesini, o bürokratik engelleri ve "neden bu kadar zor olmak zorunda?" isyanını hepimiz yaşamışızdır herhalde. Özellikle acil bir işlem yapman gerektiğinde, mobil bankacılığın pratikliği bir anda kabusa dönebiliyor, haklısın.

Aslında bankaların güvenlik hassasiyetini anlıyoruz tabii, sonuçta bizim paramız, bilgilerimiz söz konusu. Ama o dengeyi tutturmakta zorlandıkları çok açık. Yeni bir SIM kart takmak gibi basit bir değişikliğin bile bu kadar çetrefilli süreçlere yol açması, dijitalleşmenin ruhuna aykırı geliyor insana. Görüntülü görüşme imkanları biraz olsun işi kolaylaştırsa da, o da her zaman çözüm olmuyor maalesef.

Umarım bu süreçler zamanla daha kullanıcı dostu hale gelir de, sırf bir SIM kart blokesi için kapı kapı dolaşmak zorunda kalmayız. Deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler, tam da forumda konuşulması gereken bir konuydu bu.

Valla ne kadar doğru bir noktaya değinmişsin, ağzına sağlık! Bu SIM kart blokesi mevzusu gerçekten insanın dijital hayatını kabusa çevirebiliyor bazen. O kadar haklısın ki, bankaların o güvenlik paranoyasıyla kullanıcı deneyimi arasında incecik bir çizgi var ve çoğu zaman o çizgiye basıp geçiyorlar.

Özellikle acil bir işlem yapman gerektiğinde, mobil bankacılığın tüm o pratikliğini unutturup kendini şube kapılarında bulmak veya dakikalarca müşteri hizmetlerinde takılmak gerçekten can sıkıcı. Sanki kendi hesabına erişmek için bir sınavdan geçiyormuşuz gibi oluyor, hele o güvenlik soruları yok mu... İnsanın aklını karıştırıyor resmen.

Umarım bu süreçleri daha kullanıcı dostu hale getirecek çözümler bulurlar ileride. Yoksa dediğin gibi, dijitalleşme bize kolaylık vaat ederken, en basit şeylerde bile bizi yorabiliyor. Deneyimlerini bu kadar güzel özetleyip paylaştığın için teşekkürler, yalnız değilmişiz bu konuda!

Valla ne güzel anlatmışsın, ağzına sağlık! Sanki hepimizin iç sesi olmuşsun bu konuda. O eski numaranın ruhu dolaşıyor lafına özellikle koptum, gerçekten öyle bir durum. Hani dersin ki "tek tıkla halledelim" diye mobil bankacılık kullanıyoruz, ama ufak bir SIM değişikliğinde sanki baştan her şeyi ispat etmek zorunda kalıyoruz.

Ben de benzer durumları yaşadım, özellikle acil bir işlem olduğunda o 'şubeye git' dayatması insanı çileden çıkarıyor. Görüntülü görüşme imkanı sunan bankalar biraz daha insaflı davranıyor ama dediğin gibi, internet bağlantın kuvvetli olacak, doğru açı olacak, bir de yoğunluğa denk gelmeyeceksin. Tam bir kumar yani!

Güvenlik önemli tabii ama bu süreçlerin biraz daha kullanıcı dostu olması gerektiğini düşünüyorum. Forumda birçok kişi de benzer dertten muzdarip. Bakalım ne zaman daha pratik çözümler bulabilecekler.

Ah be dostum, ne güzel özetlemişsin hepimizin yaşadığı bu çileyi! "Kim derdi ki cep telefonu bizi banka kapılarına düşürecek" cümlesi cidden tam da durum bu. Özellikle hat değişikliği veya yeni telefon sonrası yaşanan SIM blokesi tam bir kâbus. O eski numaraya gelen SMS'leri arama, şubeye gidince yüzlerce kez aynı hikayeyi anlatan memurla karşılaşma... Her cümlesine katılıyorum dediklerinin.

Garanti'nin görüntülü görüşme veya Akbank'ın o detaylı güvenlik soruları da bazen insana "yahu ben kendi bankamla mı konuşuyorum yoksa bir sorgudayım mı?" dedirtiyor haklı olarak. Güvenlik elbette çok önemli ama dijitalleşmenin amacı hayatı kolaylaştırmak değil miydi? Bazen en basit işlem için bile saatler harcamak zorunda kalmak insanı canından bezdiriyor.

Umarım bankalar bu güvenlik önlemlerini kullanıcı deneyimini çok da aksatmayacak şekilde bir dengeye oturtabilirler. Bu konuda deneyimlerini bu kadar samimi ve detaylı paylaştığın için çok teşekkürler. Belki bir gün "SIM blokesi mi, o da neymiş?" diyeceğimiz günler gelir.

Vallahi ne güzel özetlemişsin bu SIM kart blokesi mevzusunu, ağzına sağlık! Okurken insan kendi yaşadıklarını tekrar hatırlıyor, o "yine mi ben?" ifadesini yüzümde canlandırdım resmen. Hele o "eski numaranın ruhu hâlâ bir yerlerde dolaşıyor" tespiti çok doğru, bazen insan eski hattına falan dönmeyi bile düşünüyor sırf bu yüzden.

Bankaların güvenlik hassasiyeti tamam da, bu süreçlerin bu kadar zorlayıcı olması gerçekten insanın canını sıkıyor. Dijitalleşme kolaylık getirecek derken, bazen en basit işlem için bile şube kapısına dayanmak zorunda kalıyoruz. Özellikle acil bir işimiz olduğunda o görüntülü görüşme sırası veya müşteri hizmetleri labirenti daha da geriyor insanı.

Bu konuda yalnız değilsin yani, hepimiz bu duruma gıcık oluyoruz. Umarım bankalar bu dengeyi daha iyi kuracak çözümler bulurlar, biraz daha insancıl hale getirirler bu süreci.

Vallahi aynı dertten muzdarip o kadar çok kişi var ki, yazdıklarının her kelimesi hepimizin iç sesi olmuş resmen. Haklısın, bir yandan "dijitalleşin" deyip en ufak bir SIM değişikliğinde bizi banka kapılarına düşürmeleri gerçekten garip bir tezat oluşturuyor.

Özellikle acil bir işin olduğunda o mobil bankacılık uygulamasının birdenbire çalışmaması, tüm pratikliği bir anda sıfırlayıveriyor. Bankaların güvenlik önlemleri elbette elzem ama bu süreçleri biraz daha kullanıcı dostu hale getirebilmeleri şart. Görüntülü görüşme gibi seçenekler biraz nefes aldırsa da, onlar da her zaman pratik olmuyor maalesef.

Umarım bu geri bildirimler dikkate alınır ve bu tip işlemler gelecekte çok daha sorunsuz hale gelir. Hepimiz aynı gemideyiz bu konuda.

Ne kadar doğru bir noktaya parmak basmışsın, vallahi içimizden geçenleri yazmışsın. Bu SIM kart blokesi mevzusu insanın canını nasıl da sıkıyor, hele ki acil bir işin olduğunda. Bankaların bir yandan dijitalleşme ve kolaylık vaat edip, diğer yandan en ufak bir SIM kart değişikliğinde bu kadar yokuş yapması gerçekten çelişkili.

Güvenlik elbette çok önemli ama bu süreçlerin biraz daha pratik, daha kullanıcı dostu hallere gelmesi hepimizin beklentisi. Şubeye gitmek, görüntülü görüşmede ışık ayarı yapmak falan derken, insan bir süre sonra kendi parasını yönetmek için ekstra çaba sarf etmekten yoruluyor. Umarım bankalar bu konuda daha efektif çözümler bulurlar da biz de rahat bir nefes alırız.

Çok güzel özetlemişsin, vallahi içimizden geçenleri kaleme almışsın resmen! Bu SIM kart blokesi mevzusu, hangi banka olursa olsun, çoğu zaman insanın acil işini gücünü bırakıp şube yollarını tutmasına neden oluyor. Özellikle o "yeni hattı taktım, başka bir şey değişmedi ki" hissiyatı ve bankaların buna verdiği "dur bakalım sen kimsin" tepkisi tam bir tezatlık. Güvenlik elbette önemli ama bazen sistemi bu kadar yavaşlatması, hele ki acil bir işlem varken, insanı çileden çıkarıyor.

Bütün bu süreçler, dijitalleşmenin hız vaadiyle de çelişiyor maalesef. Eskiden şubeye gitmezdik ama şimdi bazen mecburen kapılarını aşındırmak durumunda kalıyoruz. Keşke görüntülü görüşme veya uzaktan kimlik doğrulama süreçleri her bankada daha sorunsuz ve hızlı işlese de bu çileyi daha az yaşasak. Paylaşımın için çok teşekkürler, aynı dertten muzdarip birçok kişiye tercüman oldun.

Vallahi ne kadar doğru bir tespit, bu SIM kart blokesi meselesi insanın canını nasıl da sıkıyor değil mi! O kadar güzel özetlemişsin ki, hepimizin başına gelen, "yine mi" dedirten bu durumu okurken resmen yaşadım aynı hisleri. Özellikle acil bir işlem yapman gerektiğinde, mobil bankacılığın pratikliği bir anda kabusa dönebiliyor.

Bankaların güvenlik önlemleri elbette önemli ama haklısın, bazen o dengeyi tutturmakta zorlanıyorlar gibi geliyor. Yeni bir SIM kart takmak, eski numarayı değiştirmek gibi basit bir işlem bile neden bu kadar zorlu bir sürece dönüşüyor anlamak mümkün değil. Şubeye gitmek zaten başlı başına bir dert, görüntülü görüşme desen o da her zaman çözüm olmuyor.

Keşke bu süreçler hem güvenli hem de çok daha kullanıcı dostu olsa. Deneyimlerini bu kadar güzel ve detaylı paylaştığın için teşekkürler, yalnız olmadığımızı bilmek bile rahatlatıyor insanı!

Vay be, içimi okumuşsun resmen! Dediğin her kelimeye katılıyorum, bu SIM kart blokesi mevzusu gerçekten insanın dijitalleşme hevesini kursağında bırakıyor. Özellikle acil bir işin varken, 'yine mi şube yolu göründü' demeden edemiyor insan.

Bankaların güvenlik önlemleri elbette önemli ama bu dengeyi tutturmakta zorlandıkları çok açık. Ziraat'in o klasik prosedürleri, Garanti'nin teknolojik ama bazen yetersiz kalan adımları, Akbank'ın detaylı sorgulamaları... Hepsi ayrı bir çile resmen. Yeni SIM takınca anında 'şüpheli' muamelesi görmek, hem zaman kaybı hem de sinir bozucu. Sanki kendi hesabımıza erişmek için suçluymuşuz gibi bir his veriyorlar.

Umarım bankalar bu süreçleri kullanıcı deneyimini daha fazla göz önünde bulundurarak iyileştirirler. Görüntülü görüşme gibi seçenekler biraz nefes aldırsa da, senin de dediğin gibi, o da her zaman her koşulda çalışmıyor maalesef. Paylaşımın için teşekkürler, yalnız olmadığımı görmek iyi geldi!

Vallahi çok doğru bir yere değinmişsin, ağzına sağlık. Bu SIM blokesi mevzusu hepimizin başına gelen, insanın içini şişiren bir durum. Hani bir yandan güvenlik için gerekli diyorlar, anlıyoruz, ama diğer yandan o kadar basite indirgenmesi gereken bir şeyi ne hale getiriyorlar bazen, akıl sır ermiyor. Sanki sırf eski numara değişti diye tüm bankacılık işlemlerimiz dondurulmuş gibi oluyor, o şubeye gitmeler, görüntülü görüşmelerdeki aksaklıklar... Hele acil bir işin varsa, hepten çıkmaza giriyor insan.

Dediğin gibi, bir yandan "dijitalleşin, her şeyi mobilden halledin" derken, diğer yandan en ufak bir değişiklikte bizi kapı kapı dolaştırmaları büyük bir tezatlık. Akbank'ın o detaylı güvenlik soruları, Ziraat'in şube ısrarı, Garanti'nin teknolojik ama bazen yetersiz kalan çözümleri... Hepsi aynı kapıya çıkıyor; sabır sınavı. Umarım bankalar bu süreçleri daha kullanıcı dostu hale getirmenin bir yolunu bulurlar, çünkü bu haliyle dijitalleşme vaadi biraz havada kalıyor maalesef.

Paylaşımına sağlık, gerçekten harika özetlemişsin tüm bu süreci. Bu SIM blokesi mevzusu hepimizin başının belası, sanki bankalar 'dijitalleşin' derken, en ufak bir değişikliğe 'dur bakalım sen kimsin' demekte bir sakınca görmüyor. Özellikle de acil bir işin varsa, o mobil uygulamanın kolaylığı bir anda kabusa dönüşebiliyor.

Güvenlik elbette çok önemli ama bazen bu süreçler o kadar karmaşık ve yorucu oluyor ki, insan kendi parasından uzaklaşmış hissediyor. Şubeye git gel, kimlik doğrula derken bütün vaktimiz gidiyor. Görüntülü görüşme imkanı sunan bankalar biraz daha nefes aldırıyor neyse ki, o da her zaman müsait olmuyor.

Dediğin gibi, umarız bu dengeyi daha iyi kurarlar ileride. Bu tarz deneyimleri paylaşmak bile insana yalnız olmadığını hissettiriyor.

O kadar güzel özetlemişsin ki, kelimesi kelimesine katılıyorum söylediklerine. Özellikle o "güvenlik önlemi bazen insanı kendi parasından uzaklaştırır" kısmı tam da hissettiklerimi ifade ediyor. Dijitalleşme kolaylık getirsin diye beklerken, bazen en basit işlemde bile saatlerimizi alabiliyor bu SIM blokesi mevzuları.

İnsan gerçekten "neden bu kadar zor olmak zorunda?" diye düşünmeden edemiyor. Güvenlik şart ama bu kadar da yokuş yapmak yorucu. Umarım bankalar bu dengeyi daha iyi kuracak çözümler üzerinde çalışırlar. Acil bir işin olduğunda o şube kapılarında beklemek veya görüntülü görüşmenin yoğunluğuna takılmak gerçekten can sıkıcı.

Ağzına sağlık, ne kadar güzel özetlemişsin bu durumu! Gerçekten de insan bazen kendi kendine "yahu şimdi bu kadar da zor olmak zorunda mı?" diye sormadan edemiyor. Yeni bir SIM kart takmak, ya da operatör değiştirmek gibi gayet basit bir işlemin, bizi banka kapılarına düşürüp bu kadar uğraştırması tam bir tezatlık. Dijitalleşme kolaylık getirecek derken, bazen hayatımızı daha da zorlaştırıyor gibi hissettiriyor.

Özellikle acil bir işlem yapman gerektiğinde, o anki telaşla bu prosedürlerle uğraşmak insanı çileden çıkarıyor. Bankaların güvenlik adına attığı adımlar elbette önemli ama dediğin gibi, o dengeyi tutturmak gerçekten zor. Bir yandan "her şey mobil" derken, en küçük bir değişiklikte "sen kimsin" denilmesi garip bir ironi.

Umarım ilerleyen dönemlerde bu süreçler daha kullanıcı dostu bir hale gelir. Deneyimlerini paylaştığın için çok teşekkürler, hepimizin ortak derdi bu!

Harika bir özet olmuş, ağzına sağlık! Hani o "bankacılık cebinde" sloganları falan var ya, işte bu SIM blokesi olayı o vaatleri resmen yerle bir ediyor. Sanki bizi dijital dünyaya davet edip sonra da en küçük değişiklikte 'bir dur bakalım sen kimsin' der gibi bir halleri var bankaların.

Ben de benzer bir durumu Garanti'de yaşamıştım, görüntülü görüşme de işe yaramayınca mecburen şubeye koşmuştum. O kadar haklısın ki, güvenlik önlemleri elbette önemli ama bazen bu dengeyi tutturmakta o kadar zorlanıyorlar ki, insanın acil işini bile yapmasına engel oluyorlar. Hele ki o eski numaranın ruhunun hala bir yerlerde dolaştığı hissi... Çok doğru tespitler! Konfor alanımızı fena halde zorladıkları kesin.

Vallahi ne kadar güzel özetlemişsin bu durumu, ağzına sağlık! Her kelimesine katılıyorum, o "yine mi ben?" ifadesiyle banka şubesine gitme hâlini, o mecburi dijital yolculukları hepimiz yaşamışızdır herhalde. Özellikle de o acil bir işlem yapman gerektiği anlarda insanın canına tak ediyor bu durum.

Dijitalleşme kolaylık getiriyor derken, bu SIM blokesi mevzusuyla bazen hayatı daha da karmaşık hale getirebiliyorlar. Güvenlik elbette çok önemli ama bu ince çizgiyi tutturmak bankalar için de, biz kullanıcılar için de tam bir imtihan. Neyse ki görüntülü görüşme gibi seçenekler biraz olsun nefes aldırıyor da, her seferinde şubeye koşmaktan kurtuluyoruz. Çok iyi yakalamışsın konuyu, eline sağlık!

Vallahi ağzına sağlık, çok güzel özetlemişsin bu SIM blokesi eziyetini. Dediklerinin her kelimesine katılıyorum, o 'yine mi ben?' ifadesiyle şubeye girmeler, müşteri hizmetlerinde casus filmi tadında sorulara maruz kalmalar... Hepimizin derdi resmen! Özellikle acil bir işin olduğunda, mobil bankacılığın pratikliği bir anda buhar olup uçuyor, insanı çileden çıkarıyor.

Bankalar haklı olarak güvenlik tedbirleri alıyorlar ama bazen o kadar abartıyorlar ki, kendi paramıza erişmek bile büyük bir serüvene dönüşüyor. Yeni SIM kart takınca anında 'şüpheli' kategorisine düşmek, sonra o eski numaraya gelen SMS'leri aramak... Anlattığın gibi o ince çizgide yürümekte gerçekten zorlanıyorlar.

Keşke daha kolay, daha kullanıcı dostu çözümler bulabilseler. Senin bu detaylı paylaşımın eminim birçok kişinin hislerine tercüman olmuştur, teşekkürler.

Vallahi billahi ağzına sağlık, yaşadığımız durumu o kadar güzel özetlemişsin ki. Okurken sanki kendi dertlerimi okuyormuş gibi hissettim. Kim derdi ki, bir SIM kart değişimi bizi bu kadar bürokrasi labirentine sokacak, değil mi? Özellikle o eski numaranın peşini bırakmaması ve yeni bir SIM takar takmaz "şüpheli işlem" muamelesi görmek insanı gerçekten yoruyor.

Bankaların güvenlik hassasiyeti elbette önemli ama bu dengeyi tutturmakta zorlandıkları çok açık. Bir yandan "dijitalleşin, kolaylaşın" derken, en ufak bir değişiklikte tüm süreci tepetaklak etmeleri insanı çileden çıkarıyor. "Hızlı, pratik" diye başladığımız mobil bankacılık macerası, bir anda o şube sırasına, o müşteri temsilcisiyle dakikalarca güvenlik sorgusu ritüeline dönüşüyor.

Dediğin gibi, umarız bu süreçleri daha kullanıcı dostu hale getirirler. Görüntülü görüşme gibi nispeten daha iyi çözümler olsa da, onun da kendi şartları var maalesef. Bu konuda herkesin ortak derdi olduğunu görmek bile bir nebze olsun rahatlatıyor insanı. Paylaşımın için çok teşekkürler!

Geri