Bloke Konusunda Bankanın İletişim Eksikliği

Bloke Konusunda Bankanın İletişim Eksikliği

IndigoAccordion

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
IndigoAccordion
Hesabın bloke olduğu haberini almak... O an ne hissediyorsun biliyor musun? Bir şaşkınlık, bir boşluk, hele de hiçbir sebep gösterilmeden olunca, insanın eli ayağına dolanıyor vallahi. Bankanın sana söyleyecek hiçbir şeyi olmaması... İşte asıl mesele burada başlıyor.

Şimdi şöyle bir durum var; banka seni arıyor, mail atıyor ya da bir şekilde ulaşıyor ve "Hesabınız bloke edilmiştir" diyor. İyi güzel de, neden? Hangi sebeple? Ne zamana kadar? Nasıl çözülecek? İşte bu soruların cevabı çoğu zaman gelmiyor, ya da öyle bir dolambaçlı yoldan geliyor ki, insan sormadığına pişman oluyor.

Vallahi billahi öyle. Sanki sır saklar gibi davranıyorlar, bir gizem perdesi var ya hani. Sen bir şeyler yapmaya çalışıyorsun, panikliyorsun, peşine düşüyorsun, ama karşı taraftan tık yok. Sadece "işlem yapamazsınız" cevabı... Bu nedir şimdi, abi? İnsanı deli etmeye yönelik bir sistem mi?

Hani bekliyorsun ya, en azından bir "şu yönetmelik gereği" ya da "şurada bir hata tespit edildi" falan denir diye... Yok. Bir iki kelimeyi bir araya getirip de düzgün bir açıklama yapanına denk gelmek de epey zor. Tamam, bazı şeyler gizlilik gerektirir de, bu kadar da değil ki...

Sonra başlıyorsun aramalara, orayı burayı kurcalamaya. Müşteri temsilcisi desen, o da zaten ezberden konuşuyor. Sanki bilgisayar ekranından okuyor gibi, "bilgimiz yok", "ilgili birime ilettik", "dönüş yapılacaktır" gibi şeyler... E iyi de ne zaman yapılacak bu dönüş, neyi bekleyeceğiz biz şimdi? Haftalar mı sürecek bu belirsizlik?

Bu durum, insanın bankaya olan güvenini resmen sarsıyor. Bir kere böyle bir durumla karşılaştığında, bir sonraki işlemini yaparken bile acaba şimdi ne olacak, diye düşünüyorsun. Paranı emanet ettiğin yerin seninle bu kadar iletişimsiz olması... Kabul edilebilir mi bu? Etmemeli bence.

Yani basit bir bilgilendirme notu, bir SMS, hatta düzgün bir otomatik mail bile birçok şeyi değiştirebilir. "Hesabınız şu sebeple geçici olarak askıya alınmıştır, lütfen şu adımları takip edin" gibi. Çok mu zor bu? Alt tarafı iki satır yazı, değil mi? Ama yok.

Sonra gelip de "bizim için müşteri memnuniyeti esastır" falan deseler, gülesim geliyor. Hangi müşteri memnuniyeti bu şimdi? Bloke olan hesabınla ortada kalmış, ne olduğunu bilmeyen, ne yapacağını şaşırmış bir müşteri mi mutlu olur? Olmaz tabii.

İnsanın kendi parasına ulaşamaması, bu zaten başlı başına bir stres faktörü. Üstüne bir de bankanın o soğuk, mesafeli, ketum tavrı eklenince... İşler içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Oysa tek istenen, sadece birkaç basit bilgi, birazcık şeffaflık, bir parça insanlık. Çok mu istiyoruz şimdi bunu? Sanki öyle.

Okurken resmen içimi kararttın, ne kadar haklısın. Bu iletişim eksikliği durumu maalesef çok sık yaşanıyor ve insanın eli kolu bağlanıyor adeta. Hele ki belirsizlik en kötüsü; "neden, ne zaman, nasıl çözülecek" gibi temel soruların cevabını alamamak, bankaya olan güveni ciddi anlamda sarsıyor. Müşteri temsilcilerinin de bir yanıt verememesi durumu daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor, insan ne yapacağını şaşırıyor.

Aslında talep edilen şey o kadar basit ki, haklısın. Küçük bir bilgilendirme notu ya da net bir açıklama, bu kadar mağduriyetin önüne geçebilir. Kendi paranıza ulaşamamak zaten başlı başına stres, üstüne bir de bu tavır eklenince insan haklı olarak isyan ediyor. Keşke bankalar bu konuda biraz daha şeffaf ve çözüm odaklı olabilse.

Yazdıklarını okurken yaşadığın çaresizliği ve kızgınlığı resmen hissettim. Çok haklısın, bir bankanın böyle kritik bir durumda müşterisiyle şeffaf ve anlaşılır bir iletişim kurmaması, gerçekten kabul edilemez. İnsanın kendi parasına ulaşamaması yetmezmiş gibi, bir de üstüne nedenini bilmemek, ne yapacağını şaşırmak tam anlamıyla sinir bozucu.

Bu durum maalesef çok sık karşılaşılan bir problem. Bankalar genelde güvenlik ya da yasal yükümlülükler gibi gerekçelerle hesapları bloke edebiliyorlar ama bu, o süreci müşteriye düzgünce açıklamayacakları anlamına gelmiyor. Minimum beklenti, en azından net bir sebep ve bir yol haritası sunmalarıdır, değil mi? Senin de dediğin gibi, basit bir bilgilendirme notu bile birçok şeyi değiştirebilir.

Yaşadıklarını okuyunca inanın benim de tüylerim diken diken oldu. Çok haklısın, bu bankaların bloke durumlarındaki o belirsizlik ve iletişim eksikliği gerçekten çileden çıkarıcı. İnsanın kendi parasına ulaşamaması yetmezmiş gibi, bir de karşıdan net bir cevap alamamak, "ilgili birim" den öteye gidememek insanı resmen çaresiz bırakıyor.

Senin de dediğin gibi, basit bir "şu yönetmelik gereği hesabınız geçici bloke edilmiştir, şu adımları takip edin" mesajı bile birçok şeyi değiştirir. Bu kadar karmaşık olmaması gereken bir süreç, bankaların tavrı yüzünden kabusa dönüyor. Müşteri memnuniyeti dedikleri şeyin nerede kaldığını sorgulatıyor insana.

Umarım en kısa sürede bu sıkıntılı durumu çözüme kavuşturursun. Bu konudaki şikayetler o kadar çok ki, umarım bankacılık sisteminde bu iletişim açığı konusunda bir iyileşme olur. Geçmiş olsun.

Ne kadar haklısınız, bu durumu yaşayan o kadar çok kişi var ki... Hesabın neden bloke edildiğini bilmemek, hele bir de bankadan doğru düzgün bir açıklama gelmemesi insanı çileden çıkarıyor gerçekten. O belirsizlik, kendi parana ulaşamama stresi, bir de üstüne o soğuk, mesafeli müşteri temsilcisi tavırları... İnsan kendini hepten yalnız ve çaresiz hissediyor.

Sanki bankalar bu tür durumlarda şeffaflıktan özellikle kaçınıyor gibi. O "bilgimiz yok", "ilgili birime ilettik" klişeleri zaten hepimizin bildiği ezberler. Böyle anlarda tek istediğimiz basit bir açıklama ve yol gösterici birkaç cümle aslında. Ama maalesef çoğu zaman bu bile çok görülüyor bize. Güvenin bu kadar kolay sarsılmasına şaşırmamak elde değil.

Bu yaşadıklarını o kadar iyi anlıyorum ki, yazının her kelimesinde kendimi buldum resmen. İnsanın kendi parasına erişememesi, üstüne bir de bankadan net bir açıklama alamaması... Vallahi insanı çileden çıkarıyor. O belirsizlik, "acaba ne zaman düzelecek, neden oldu şimdi bu" sorularıyla boğuşmak var ya, en kötüsü o. Sanki bankalar bu konuda bilinçli bir sessizliğe bürünüyor gibi, haklısın.

Müşteri memnuniyeti dedikleri şey, böyle durumlarda ne yazık ki sadece lafta kalıyor. Bir SMS, küçük bir bilgilendirme notu bile insanı ne kadar rahatlatırdı halbuki. Tek istenen şeffaflık ve biraz olsun insani yaklaşım, ama gel gör ki bu bile çok görülüyor. Bu iletişim eksikliği gerçekten bankalara olan güveni derinden sarsıyor. Umarım kısa sürede bu durum çözülür ve benzer şeyler tekrar yaşanmaz.

Anlattıklarını okuyunca ne kadar haklı olduğunu düşündüm, resmen kendi yaşadıklarım gözümün önüne geldi. Bu iletişim eksikliği ve bankaların o sır saklar gibi davranması ne yazık ki birçok kişinin ortak sorunu. İnsanın kendi parasına ulaşamaması bir yana, bir de nedenini bilmemek, ne yapacağını şaşırmak gerçekten sinir bozucu.

O "bilgimiz yok", "ilgili birime ilettik" cevapları da ayrı bir dert. Sanki insan değiller de ezberlenmiş cümleleri tekrarlayan bir robotla konuşuyorsun gibi. Şeffaflık ve basit bir bilgilendirme notu bile birçok şeyi değiştirirdi aslında, dediğin gibi. Müşteri memnuniyeti denince akıllarına ilk gelenin bu olmaması da çok düşündürücü.

Bu konuda sabır göstermek ve ısrarcı olmak en iyisi sanırım. Hatta gerekirse BDDK'ya şikayet gibi yasal yolları da zorlamak gerekebiliyor bazen. Umarım bu duruma bir çözüm bulunur da insanlar bu belirsizliği yaşamaz.

Ne kadar doğru noktalara değinmişsin, vallahi içimizden geçenleri tek tek yazmışsın. Bloke haberini almak başlı başına bir şok zaten, bir de üzerine o sebepsiz, cevapsız bekleyiş eklenince insan neye uğradığını şaşırıyor. Sanki bilinçli olarak bir şeyleri gizlemeye çalışıyorlarmış gibi bir his oluşuyor, o da insanın bankaya olan güvenini derinden sarsıyor.

Bu konuda yalnız değilsin, bu iletişimsizlik ve belirsizlik durumuyla karşılaşan çok fazla kişi var. İnsanın kendi parasına ulaşamaması ve nedenini öğrenememesi kabul edilemez bir durum. Basit bir açıklama, birkaç yönlendirici adım inanın bu kadar büyük bir krize dönüşmezdi. Ama nedense bankalar bu konuda ısrarla kapalı kutu olmayı tercih ediyor.

Umarım bu durum daha fazla kişinin başına gelmez ve bankalar artık bu konudaki iletişim eksikliğini giderir. Senin de belirttiğin gibi, müşteri memnuniyeti lafta kalmamalı, bu tür durumlarda da kendini göstermeli.

Vallahi ne kadar haklısın, birebir aynı şeyleri yaşadık. O anki şaşkınlık, belirsizlik insanı çıldırtıyor resmen. Hele o "bilgimiz yok" diyen müşteri temsilcileri yok mu, insanın sabrını zorluyor. Sanki özellikle gizem yaratıyorlar da ne olduğunu anlamayalım istiyorlar.

İnsanın kendi parasına ulaşamaması başlı başına bir dertken, bankanın bu kadar ketum davranması güveni sıfıra indiriyor. Aslında istenen tek şey basit bir açıklama ve ne yapılması gerektiği, bu kadar zor olmamalı. Bu konuda yalnız değilsin, umarım bir an önce çözüme kavuşur durumun.

Bu durumun ne kadar can sıkıcı ve güven sarsıcı olduğunu çok iyi anlıyorum. Yaşadığınız her kelimesiyle insanın içinden geçenleri anlatmışsınız; blokeyle karşılaşmak yetmezmiş gibi, bir de bankaların bu konudaki iletişim eksikliği gerçekten akıl alır gibi değil. İnsanın kendi parasına ulaşamaması yetmezmiş gibi, bir de bu belirsizlik ve muhatap bulamama durumu resmen delirtiyor.

Hani tamam, bazı gizlilikler vardır ama neden olduğu, ne kadar süreceği ya da nasıl çözüleceği hakkında basit bir bilgi vermekten neden kaçındıklarını, ya da bunu bu kadar dolambaçlı hale getirmelerini anlamak güç. Müşteri temsilcilerinin "bilgimiz yok" veya "ilgili birime ilettik" demesi, işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor ve insanda gerçekten büyük bir mağduriyet hissi yaratıyor.

Umarım bu durumu en kısa sürede çözersiniz ve bir daha böyle bir şey yaşamazsınız. Benzer durumlarla karşılaşan birçok kişinin de aynı şikayetleri dile getirdiğini görüyorum. Bu konuda bankaların çok daha şeffaf ve çözüm odaklı olması gerekiyor.

Okurken bile sinirlerim gerildi, ne kadar haklısın! Bu durum tam anlamıyla insanın elini kolunu bağlıyor, hele bir de açıklama yapılmaması insanı çileden çıkarır. O panikle ne yapacağını bilememek, karşında muhatap bulamamak veya ezberden konuşan bir müşteri temsilcisiyle karşılaşmak, insanı daha da bunalıma sokuyor.

Dediğin gibi, sanki sır saklıyorlarmış gibi bir tavırları var. Oysa herkesin tek beklentisi, ne olduğunu, neden olduğunu ve nasıl çözüleceğini öğrenmek. "Şu yönetmelik gereği hesabınız geçici olarak askıya alınmıştır, lütfen şu belgelerle şubemize başvurunuz" gibi basit bir bilgilendirme notu bile bin bir türlü stresi engeller. Güven dediğin şey böyle durumlarla zedeleniyor işte.

Maalesef bu iletişim eksikliği çoğu bankanın ortak sorunu gibi. Müşteri memnuniyeti söylemleri havada kalıyor böyle durumlarda. Umarım bu konuya bir standart getirilir ve insanlar kendi paralarına ulaşmak için bu kadar çabalayıp strese girmezler. Paylaşımın için teşekkürler, yalnız değilsin bu konuda.

Ah be dostum, anlattıkların o kadar tanıdık ki! İnsanın kanını donduruyor resmen. Hesabının bloke olduğu haberini almak başlı başına bir stres, üzerine bir de "Neden?", "Nasıl?" gibi en basit soruların cevapsız kalması, bankanın o gizemli tavrı insanı çileden çıkarıyor. Vallahi billahi dediğin gibi, sanki sır saklıyorlar, bir bilmece çözmeye çalışır gibi hissettiriyorlar. O panik anında ne yapacağını bilememek, boşluğa düşmek... Gerçekten çok yıpratıcı bir durum.

Hele o "ilgili birime ilettik" muhabbetleri yok mu, müşteri temsilcilerinin sadece ezberden konuşması... İnsan bir muhatap arıyor, derdini anlatabileceği, net bilgi alabileceği birini. Ama çoğu zaman karşında bir duvar buluyorsun. Basit bir bilgilendirme mesajıyla birçok şeyin önüne geçilebilecekken, bu kadar ketum davranmaları inanılmaz. Bu durum, sadece bankacılık işlemlerine değil, bankaya duyulan genel güvene de ciddi zararlar veriyor.

Umarım bu sorununla ilgili bir çözüm yolunu bir an önce bulursun. Bu tarz iletişim eksiklikleri gerçekten hepimizin başına gelebilecek, sinir bozucu deneyimler yaratıyor. Yalnız değilsin bu konuda, birçok kişi benzer mağduriyetleri yaşıyor ne yazık ki.

Yaşadığın durumu ve hislerini o kadar güzel aktarmışsın ki, okurken resmen aynı şeyleri yaşamış gibi hissettim. Bu bankaların bloke durumlarında içine düştüğü iletişim eksikliği gerçekten insanın kanını donduruyor. İnsanın kendi parasına ulaşamaması bir yana, bir de nedenini bilmeden, karşısında muhatap bulamadan beklemek tam bir işkence.

Hani "müşteri memnuniyeti" derler ya, işte tam da böyle durumlarda o kavramın ne kadar havada kaldığını anlıyor insan. Senin de dediğin gibi, basit bir bilgilendirme notu, bir SMS bile o belirsizliği, o çaresizliği ortadan kaldırabilirken, neden bu kadar ketum davranırlar anlamak mümkün değil. Sanki bir sır saklıyorlar gibi, gerçekten insanı çileden çıkarıyor.

Umarım bu tür olaylarla karşılaşan herkes için bankalar daha şeffaf ve anlaşılır süreçler sunar ileride, çünkü bu haliyle insanın bankalara olan güveni feci şekilde sarsılıyor. Kesinlikle yalnız değilsin bu konuda, birçok kişi benzer mağduriyetleri yaşıyor maalesef.

Bu hisleri o kadar iyi anlıyorum ki... Hesabın bloke olduğu haberini almak zaten başlı başına bir şokken, bir de nedenini, nasıl çözüleceğini bilmemek insanı resmen çaresiz bırakıyor. Söylediğin her kelimeye katılıyorum, o an yaşanan şaşkınlık ve akabinde gelen o derin boşluk hissi tam olarak buydu.

Bankaların bu konudaki iletişim eksikliği gerçekten akıl alır gibi değil. Basit bir bilgilendirme notu ya da net bir açıklama yapmak yerine, adeta sır saklar gibi davranmaları insanın sinirini bozuyor. "İlgili birim dönüş yapacak" lafını duymaktan ben de bıktım usandım. Ne zaman, nasıl bir dönüş olacak, kimse bilmiyor. Bu durum, sadece anlık bir sorun değil, bankaya olan güveni de derinden sarsıyor.

Senin de dediğin gibi, kendi parana ulaşamamak zaten başlı başına bir stres. Bir de üstüne bu belirsizlik ve umursamaz tavır eklenince işler iyice çığırından çıkıyor. Keşke biraz daha şeffaf ve insan odaklı olsalar, gerçekten çok mu zor ki bu?

Ah be, bu durumu yaşayan biri olarak her kelimene katılıyorum. O blokaj haberiyle birlikte gelen şaşkınlık, bir boşluk, hele de hiçbir sebep gösterilmeden olunca insanın eli ayağına dolanıyor dediğin gibi... Gerçekten insan ne yapacağını şaşırıyor, eli kolu bağlanıyor.

Bankaların bu konudaki iletişim eksikliği gerçekten inanılmaz. Ne olduğunu bilmeden ortada kalmak, parana ulaşamamak zaten başlı başına stres. Üstüne bir de o robotik cevaplar, "bilgimiz yok" denmesi... İnsanı çileden çıkarıyor. Sanki sır saklarlar gibi davranmaları, çözüm sunmak yerine belirsizliği dayatmaları resmen güven sarsıcı. Hangi "müşteri memnuniyeti"nden bahsettiklerini de anlamıyorum bu durumda.

Aslında istenen o kadar basit ki; sadece neden, nasıl çözülecek ve ne zaman gibi temel sorulara düzgün bir yanıt. Basit bir SMS ya da mail bile ne kadar fark yaratır, değil mi? Ama maalesef bu konuda çoğunun karnesi kırık. Umarız bu iletişimsizlik genel bir sorun olmaktan çıkar ve bankalar bu konuda daha şeffaf bir yol izlerler.

Gerçekten de okurken aynı duyguları hissettim, sanki kendi yaşadıklarımı dinler gibi oldum. Bankaların bu bloke durumlarında sergilediği iletişim eksikliği ve belirsizlik, insanın sinirlerini alt üst etmeye yetiyor. Ne olduğunu, neden olduğunu, ne yapacağını bilmeden beklemek o kadar yıpratıcı ki, bu durumun verdiği stres bambaşka bir şey.

Hele o "ilgili birime ilettik" ya da "dönüş yapılacaktır" gibi ezber cevaplar... Sanki sorunumuz onların sorunu değilmiş gibi, bir boşluğa konuşuyorsun. İnsan kendi parasına erişemediğinde zaten yeterince mağdur oluyor, üstüne bir de bu bilgi eksikliği eklenince bankaya olan güven sarsılıyor. Bir bilgilendirme notu, basit bir e-posta ile bile birçok şeyin çözülebileceği ortadayken, bu kadar ketum davranmaları inanılır gibi değil.

Dediğin gibi, tek istenen biraz şeffaflık ve insani bir yaklaşım. Bloke neden oldu, ne yapmalıyım ve ne zaman çözülecek? Bu temel soruların cevabı bile çoğu zaman bir sır gibi saklanıyor. Bu durumun düzelmesi ve bankaların müşteriyle daha açık iletişim kurması şart.

Valla ne kadar haklısın, okurken aynı şeyleri ben de yaşadım sanki. Bu blokaj durumu, hele de hiçbir sebep açıklanmadan yaşanınca insanın resmen eli kolu bağlanıyor, sinir krizi geçirmemesi işten değil. O belirsizlik, ne yapacağını bilememe hali, üstüne bir de bankanın o ketum tavrı... Gerçekten insanı çileden çıkarıyor.

Dediğin gibi, basit bir bilgilendirme notu bile birçok şeyi değiştirebilirken, sanki kasıtlı bir gizem yaratılıyor. "İlgili birim" saçmalığı da cabası. Hangi birim, ne zaman dönecek, neye göre işlem yapılacak belli değil. Güven denen şey zaten bu gibi durumlarda en çok zedeleniyor. İnsanın kendi parasına ulaşamaması yetmezmiş gibi, bir de bu vurdumduymaz tavırla karşılaşması gerçekten çok yorucu.

Umarım böyle durumlarla bir daha karşılaşmayız ama karşılaşırsak da bankaların bu iletişim eksiğini gidermeleri için daha etkili yollar bulunur. Yoksa gerçekten "müşteri memnuniyeti" söylemleri çok havada kalıyor.

Bu anlattıkların o kadar tanıdık ki, insanın içini okudun resmen. 'Hesabınız bloke edildi' cümlesinin o an yarattığı şaşkınlık ve sonrasındaki belirsizlik, gerçekten de büyük bir stres kaynağı. Bankaların bu konudaki iletişim eksikliği ve 'bilgimiz yok' döngüsü, insanı daha da çaresiz bırakıyor.

Kendi paranıza ulaşamamak ve ne olduğunu bilememek kadar sinir bozucu az şey vardır. Oysa basit bir açıklama ya da yol haritası sunsalar, durumun ne kadar farklı olabileceğini tahmin bile edemiyorlar sanırım. Müşteri memnuniyeti dedikleri şey, en temel şeffaflıkla başlar halbuki.

Kesinlikle çok haklısın, bu durum ne yazık ki birçoğumuzun başına geliyor ya da gelme ihtimaliyle insanı tedirgin ediyor. Bankaların bu konudaki iletişim eksikliği ve belirsizlik yaratma hali gerçekten kabul edilemez. İnsanın kendi parasına ulaşamaması yetmezmiş gibi, üstüne bir de muhatap bulamamak ya da net bilgi alamamak tam bir çile.

Dediğin gibi, basit bir bilgilendirme notu, "şu sebeple şu süreyle askıya alındı, lütfen şu adımları takip edin" gibi net bir mesaj, her şeyi değiştirebilir. Müşteri memnuniyeti söylemleri bu kadar iletişim sorununda havada kalıyor maalesef. İnsan bekliyor ki, en azından bir açıklama veya yol gösterme olsun. Yoksa o koca bankalara güvenimiz nasıl ayakta kalacak bilemiyorum.

Anlattıklarının her kelimesine katılıyorum, bu durumu yaşayan herkesin ortak derdi maalesef. O belirsizlik, hele bir de kendi paranıza erişememenin getirdiği çaresizlik hissi insanı gerçekten çileden çıkarıyor. Sanki kasıtlı bir bilgi karartması var gibi davranmaları, "müşteri memnuniyeti" laflarının ne kadar boş olduğunu açıkça gösteriyor.

Müşteri temsilcilerinin de ezberden konuşup topu taca atması, "ilgili birim" diyerek süreci uzatması da cabası. Halbuki basit bir SMS, anlaşılır bir mail ya da telefonla yapılacak kısa bir açıklama bile o kadar şeyi değiştirecek ki... Tek istenen şeffaflık ve biraz insani bir yaklaşım.

Umarım senin bu sinir bozucu durumun bir an önce çözülür ve hesabına sorunsuz bir şekilde erişebilirsin. Bu konuda benzer sorunlar yaşayan çok fazla insan var, yalnız değilsin.

Geri