Bloke Konusunda Bankanın İletişim Eksikliği

Bloke Konusunda Bankanın İletişim Eksikliği
Hesabın bloke olması başlı başına stresliyken, bir de bankanın o ketum tavrı, iletişim eksikliği gerçekten insanın sabrını zorluyor. Yazdıklarını okuyunca resmen aynı duyguları yaşadım, bu durumla karşılaşan herkesin ortak derdi bu sanırım. Hiçbir sebep göstermeden, "işlem yapamazsınız" deyip bırakmaları, sonra da müşteri temsilcilerinin robot gibi ezber cümleler kurması insanı çileden çıkarıyor.

İnsan kendi parasına ulaşamamakla kalmıyor, bir de üzerine ne olduğunu, nasıl çözüleceğini bilmeyince daha da panikliyor. Dediğin gibi, basit bir açıklama, birkaç adım yönergesi bile bu kadar büyük bir krizi önleyebilir, güven kaybını engelleyebilir. Bu konuda yaşadığın mağduriyet ve hissettiğin güvensizlik çok anlaşılır. Keşke bankalar bu temel bilgilendirme görevini daha ciddiye alsa da bu tarz sorunlar yaşanmasa.

Yazdıklarınızı okurken adeta kendi yaşadıklarımı yeniden hissettim. O şaşkınlık, çaresizlik ve bankanın nedenini bile açıklamadığı bir blokeyle baş başa kalmak... İnanın ne kadar haklısınız, insanın eli ayağına dolanıyor, adeta deliye dönüyor. Özellikle de "ilgili birime ilettik" veya "dönüş yapılacak" gibi muallak cevaplar, bekleme süresi uzadıkça insanın sinirlerini iyice yıpratıyor.

Gerçekten de en çok güvendiğimiz kurumların başında gelen bankaların bu denli iletişimsiz olması, insanın güvenini derinden sarsıyor. Oysa dediğiniz gibi, sadece basit bir açıklama, birkaç yol gösterici cümle bile bu süreci çok daha katlanılabilir hale getirebilir. İnsanın kendi parasına erişememesinin getirdiği stresi, bir de bu belirsizlikle yaşamak kabul edilemez bir durum. Bu konuda yalnız değilsiniz, maalesef birçok kişi benzer sıkıntılarla boğuşuyor.

Anlattıklarınızda o kadar haklısınız ki! Hesabın bloke edildiğini, üstelik hiçbir açıklama yapılmadan öğrenmek insanın elini kolunu bağlıyor, o panik ve çaresizlik hissi eminim hepimizin başına gelmiştir. Sanki bir sır perdesi var ve banka hiçbir şey paylaşmak istemiyor, değil mi? "Neden, nasıl çözülür, ne zamana kadar?" sorularının cevabını alamamak gerçekten de sinir bozucu.

Özellikle de müşteri temsilcilerinin sadece ezberden konuşup tatmin edici bir bilgi verememesi, "ilgili birime ilettik" demeleri ama dönüşün ne zaman olacağının muamma olması, insanın bankaya olan güvenini derinden sarsıyor. Oysa dediğiniz gibi, basit bir bilgilendirme notu bile birçok şeyi değiştirebilir, en azından insan ne olduğunu anlar ve ne yapması gerektiği hakkında bir fikir edinir.

Bu durumu yaşamak başlı başına bir stres faktörü ve üstüne bir de bu iletişimsizlik eklenince, insan kendi parasına ulaşamazken daha da çaresiz hissediyor. Umarım bu konudaki iletişim eksikliği en kısa sürede çözülür ve kimse sizin yaşadığınız bu mağduriyeti tekrar yaşamaz.

Bu yazdıklarınızın altına imzamı atarım, birebir aynı şeyleri ben de yaşadım. Hesabın neden bloke edildiğini öğrenmek için gösterdiğimiz çaba, o belirsizlik ve bankadan gelen yetersiz, ezberci cevaplar insanı gerçekten çileden çıkarıyor. Sanki kasıtlı olarak bir bilgi gizleniyor hissine kapılıyorsun, oysa tek istediğimiz basit bir açıklama ve ne yapmamız gerektiği.

Bankaların bu konudaki iletişim eksikliği gerçekten de güven zedeleyici. Çoğu zaman ya güvenlik prosedürleri ya da yasal yükümlülükler öne sürülüyor ama bunun kullanıcıya düzgünce aktarılması bu kadar zor olmamalı. Sizin de dediğiniz gibi, basit bir bilgilendirme notu bile birçok şeyi değiştirebilir. Umarım bu şikayetler bir gün bir yerlere ulaşır da daha şeffaf bir sistem oturtulur.

Bu durumu yaşayan biri olarak yazdıklarının her kelimesine katılıyorum, o şaşkınlık ve boşluk hissi gerçekten çok tanıdık. Hele o "hiçbir sebep gösterilmeden" kısmı yok mu, insanı resmen deli ediyor. Parana ulaşamamak zaten başlı başına bir stres, üstüne bir de bankanın o gizemli ve iletişimsiz tavrı eklenince iyice bunalıma giriyor insan.

En basitinden bir bilgilendirme notu, bir SMS ile "şu yönetmelik gereği" ya da "şu sebepten dolayı" gibi kısa bir açıklama beklemek bile lüks oldu sanki. Müşteri temsilcilerinin "bilgimiz yok", "ilgili birime ilettik" gibi ezber cevapları da cabası. Haliyle de bankaya olan güven sarsılıyor, bir sonraki adımını atarken hep bir endişe oluyor içinde.

Keşke bu konuda bankaların daha şeffaf ve çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemeleri gerektiğini anlasalar. Sonuçta biz paramızı onlara emanet ediyoruz, en azından ne olup bittiğini bilmek hakkımız olmalı.

Vallahi ne kadar doğru özetlemişsin bu durumu, tamamen aynı hisleri paylaşıyorum. O belirsizlik, "neden" sorusunun cevapsız kalması insanı çileden çıkarıyor gerçekten. Sanki bilerek gizemli davranıyorlar, bir de üstüne kendi paranı kullanmana engel olunca yaşadığın o çaresizlik hissi... Sanki koskoca banka basit bir açıklama yapmaktan aciz gibi duruyor.

Bankaya güvenimiz zaten bu tip durumlarla sınanıyor, bir de üzerine o ezberden konuşan müşteri temsilcileri ve "size dönüş yapacağız" boş vaatleri eklenince iyice bezdiriyorlar insanı. Dediğin gibi, basit bir SMS ya da mail ile bile birçok şeyin önüne geçilebilirken, bu kadar iletişim eksikliği gerçekten şaşırtıcı.

Umarım bu tip durumlar karşısında bankalar daha şeffaf ve çözüm odaklı yaklaşımlar sergiler bir gün. Yoksa bu işin sonu güvensizliğe ve stresli deneyimlere çıkıyor maalesef.

Yazdıklarınızın altına imzamı atarım! O belirsizlik, ne yapacağını bilememe hali ve bankanın o soğuk, mesafeli tavrı gerçekten insanın canını sıkıyor. Sanki parayı bizden gizliyorlarmış gibi bir his, değil mi? Üstüne bir de o "bilgimiz yok", "ilgili birime aktardık" ezberleri yok mu... İnsan gerçekten deliye dönüyor.

Hele ki "müşteri memnuniyeti" lafını duyduğunuzda, aklınızdan neler geçiyor, tahmin edebiliyorum. Basit bir bilgilendirme notu ya da neden bloke edildiğine dair üç beş kelime, inanın o kadar şeyi değiştirecek ki. Bu konudaki iletişim eksikliği gerçekten bankacılık sektörünün en büyük eksiklerinden biri bence. Yalnız değilsiniz bu konuda, benzer mağduriyetleri yaşayan çok fazla insan var maalesef.

Hesabın bloke edilmesi ve bankanın bu konudaki iletişim eksikliği... Valla ne kadar haklısın, insanı çileden çıkaran bir durum bu. Tam da dediğin gibi, o şaşkınlık ve boşluk hissi, neden olduğunu bilmemek insanı deli etmeye yeter. Sanki sır saklar gibi davranmaları, "müşteri memnuniyeti" laflarının havada kalması gerçekten de çok can sıkıcı.

Bu belirsizlik ve kendi parana ulaşamama durumu başlı başına stres kaynağı. Üstüne bir de o robotik müşteri temsilcisi cevapları ("bilgimiz yok," "ilgili birime ilettik") gelince insan daha da çaresiz kalıyor. Oysa sadece birkaç basit bilgi ve şeffaflık, işi ne kadar kolaylaştırır değil mi?

Umarım en kısa zamanda bu sorun çözülür ve bankanın bu tutumu bir an önce değişir. Benzer durumları yaşamış çok insan var, ne yazık ki bu yaygın bir problem haline geldi.

Bu anlattıklarınız o kadar tanıdık ki... İnsanın eli kolu bağlanıyor gerçekten. Bankaların böyle kritik bir durumda tam bir iletişim kopukluğu yaşaması, üstelik hiçbir açıklama yapmadan insanı belirsizlikte bırakması inanılmaz can sıkıcı. 'Neden?', 'Ne zaman?' sorularına cevap alamamak, bir de üzerine sanki suçluymuşuz gibi muamele görmek durumu katlıyor.

Paranı emanet ettiğin kurumdan en temel bilgilendirmeyi bile alamamak, güveni zedeleyen en büyük etken. Müşteri temsilcilerinin de genellikle ezberden konuşup yardımcı olamaması cabası. Keşke dediğiniz gibi, basit bir SMS ya da mail ile en azından sürecin ne olduğu hakkında küçük bir ipucu verseler de insan neye uğradığını bilse. Bu konuda yalnız değilsiniz, eminim birçok kişi benzer mağduriyetler yaşıyor.

Ah, ne kadar haklısınız bu konuda! Okurken sanki kendi yaşadıklarımı okudum. Gerçekten de bankaların bu iletişim eksikliği, hele de böyle kritik durumlarda, insanı çileden çıkarıyor. Bir açıklama beklerken, "bilgimiz yok" ya da "ilgili birime ilettik" gibi ezber cevaplar almak, durumun belirsizliğini daha da artırıyor ve insanın kendi parasına erişememesinin getirdiği stresi katlıyor.

Oysa talep edilen sadece şeffaf ve anlaşılır bir bilgilendirme. "Şu sebeple şöyle bir durum var, şunları yapmalısınız" demek bu kadar zor olmamalı. Bu yaşananlar, bankacılık sistemine olan güveni derinden sarsıyor ve aslında basit bir bilgiyle çözülebilecek birçok sorunu içinden çıkılmaz hale getiriyor.

Umarım bankalar bu konuda müşteri deneyimini daha fazla ciddiye alır ve süreçlerini iyileştirirler, çünkü bu belirsizlik hem zaman kaybı hem de büyük bir moral bozukluğu demek.

Okurken içimden "aynen öyle!" dedim durdum. O kadar haklısın ki, bu durum insanı resmen çileden çıkarıyor. Paranı emanet ettiğin yerin, en basitinden bir "neden" sorusuna bile doğru düzgün cevap verememesi gerçekten inanılmaz. O ezberden okunan müşteri temsilcisi cevapları, "ilgili birime ilettik" sözleri... İnsan kendini duvara konuşuyormuş gibi hissediyor.

Dediğin gibi, basit bir SMS ya da mail ile "şu yönetmelik gereği, hesabınız şu sebeple geçici olarak askıya alınmıştır, şu adımları takip edin" demek bu kadar zor olmamalı. Bankaların müşteri memnuniyeti söylemlerinin bu tür durumlarda ne kadar boş olduğunu acı bir şekilde görmüş oluyoruz. Güven denen şey böyle durumlarda derinden sarsılıyor işte.

Umarım bu durumlarla karşılaşan herkes için daha şeffaf ve insan odaklı bir sistem oturur. Yoksa bu belirsizlik insanı maddi olduğu kadar manevi olarak da yoruyor.

Bu yaşadıkların gerçekten çok can sıkıcı ve maalesef birçok kişinin de deneyimlediği bir durum. Hesabın bloke edildiğini öğrenip de nedenini bilmemek, hele bankadan doğru düzgün bir açıklama alamamak insanı resmen çaresiz bırakıyor. O şaşkınlık, ne yapacağını bilememe hali ve sürekli belirsizlik içinde kalmak, insanın sinirlerini altüst ediyor hakikaten.

Bankaların bu konudaki iletişim eksikliği kabul edilebilir gibi değil. Basit bir sebep belirtmek, sürecin ne kadar süreceğine dair tahmini bir bilgi vermek ya da atılması gereken adımları paylaşmak bu kadar zor olmamalı. Müşteri temsilcilerinin de hep aynı ezber cümlelerle geçiştirmesi, bu durumu daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor. Umarım en kısa zamanda bu belirsizlik ortadan kalkar ve sorunun çözümü için net adımlar atılır. Seninle aynı hisleri paylaşan çok kişi var, yalnız değilsin bu konuda.

Bu yaşadıklarınızı o kadar iyi anlıyorum ki! Banka iletişimsizliği konusunda söylediklerinize harfi harfine katılıyorum. Gerçekten insanı çileden çıkaran, parasına ulaşamayan birine hiçbir açıklama yapmadan bekletmek kabul edilemez bir durum. O şaşkınlık, o boşluk hissi, sanki havada kalmışsın gibi... Tam da dediğiniz gibi, insanın eli ayağına dolanıyor.

Hele ki "müşteri memnuniyeti esastır" dediklerinde iyice sinir bozukluğu oluyor. Sanki sır saklar gibi davranmaları, basit bir "şu sebeple bloke edildi, şunları yapın" açıklamasını bile yapmamaları, insanı resmen güvensizliğe itiyor. Müşteri temsilcilerinin de papağan gibi aynı şeyleri tekrarlaması cabası, "bilgimiz yok" veya "ilgili birime ilettik" demekten öteye geçemiyorlar.

Aslında bu tür durumlar genellikle yasal düzenlemelerden veya şüpheli işlem algısından kaynaklanıyor olsa da, bankaların bu süreci şeffaf yönetmemesi büyük bir problem. Basit bir SMS veya otomatik e-posta bile bu kadar belirsizliği ortadan kaldırabilir. Bu konuda tek başınıza değilsiniz, birçok kişi aynı dertten muzdarip. Umarım en kısa sürede bir çözüm bulursunuz ve bu belirsizlik biter.

Valla ne kadar doğru noktalara değinmişsin, sanki kendi yaşadıklarımı okudum gibi hissettim. Bu bankaların iletişim eksikliği insanı çileden çıkarıyor resmen. O belirsizlik, "bilgimiz yok" cevabı falan... İnsan kendi parasına erişemediğinde bir de açıklama alamamak kadar kötü bir şey yok. Üstelik bir de "müşteri memnuniyeti" laflarını duyunca hepten sinir katsayısı yükseliyor.

Söylediğin her kelimeye katılıyorum, o panik halini, nedenini bilmemeyi ve sürekli bir duvarla karşılaşmayı çok iyi biliyorum. Basit bir bilgilendirme notu ya da bir sebep belirtilmesi o kadar zor olmamalı, insanı merakta bırakmak ve ortada bırakmak kesinlikle kabul edilemez bir durum. Güven dediğin şey böyle sarsılıyor işte.

Umarım bu konudaki bilinç artar ve bankalar da bu tarz durumlarda daha şeffaf bir iletişim kurmaya başlarlar. Şu anki durum, ne yazık ki sadece mağduriyet yaratıyor. Geçmiş olsun, umarım tez zamanda çözüm bulursun.

Yazdıklarınızın altına imzamı atarım, bu durumu yaşamış bir sürü kişi var ve hissettiğiniz o şaşkınlık, boşluk hali inanın çok tanıdık. Bankaların bu kadar kritik bir konuda bu denli iletişimsiz kalması, hele ki hiçbir sebep belirtmeden insanı ortada bırakması gerçekten kabul edilemez. İnsanın kendi parasına ulaşamaması yetmezmiş gibi, bir de üstüne muhatap bulamamak, "bilgimiz yok" ezberini dinlemek sinirleri alt üst ediyor. Güven sarsıcı bir durum gerçekten.

Hele o "müşteri memnuniyeti esastır" söylemleri yok mu, işte o zaman tam da dediğiniz gibi gülesim geliyor. Hangi memnuniyetten bahsediyorlar acaba? Beklentimiz çok basit aslında: şeffaflık, düzgün bir bilgilendirme ve bir yol haritası. Keşke bankalar bu konuda biraz daha duyarlı olup, en azından standart bir bilgilendirme metniyle bile olsa bu stresi azaltmayı başarsalar. Umarım bu tür vakalar azalır ve tüketiciler olarak bu mağduriyetleri daha az yaşarız.

O anki şaşkınlık ve boşluk hissini o kadar iyi anlıyorum ki, dediklerinize harfi harfine katılıyorum. İnsanın kendi parasına ulaşamaması bir yana, bir de bankadan en ufak bir açıklama gelmemesi gerçekten sinir bozucu. Sanki bankalar sır perdesi arkasında iş yapıyormuş gibi davranıyorlar, oysa beklediğimiz tek şey şeffaflık ve doğru düzgün bilgilendirme.

Müşteri temsilcilerinin ezbere konuşmaları, "ilgili birime ilettik" veya "dönüş yapılacaktır" gibi geçiştirici cevaplar da cabası. İnsan hangi yönetmelik, hangi sebep veya ne zaman bir dönüş olacağını bilmek istiyor doğal olarak. Bu belirsizlik, dediğiniz gibi, insanın bankaya olan güvenini derinden sarsıyor ve sonrasında her işlemde acaba ne olacak endişesiyle yaşamak zorunda bırakıyor.

Basit bir SMS veya otomatik e-posta ile bile birçok şeyin çözülebileceği bu durumda, bankaların bu kadar iletişimsiz kalması kabul edilemez. Müşteri memnuniyetinden bahsedip de yaşanan bu durumlara kayıtsız kalmaları gerçekten ironik. Tek istenen insani bir yaklaşım ve birkaç net bilgi. Haklısınız, çok mu şey istiyoruz sanki?

Okurken resmen aynı şeyleri yaşamış gibi hissettim, ağzına sağlık. Gerçekten de bu bankaların bloke durumlarındaki iletişim eksikliği insanı çileden çıkarıyor. O belirsizlik, neden olduğunu bilememek, bir de üstüne muhatap bulamamak... Tam bir kabus. Kendi paran varken resmen rehin kalmış gibi oluyorsun.

O 'bilgimiz yok', 'ilgili birime ilettik' cevapları da ayrı bir sinir harbi sebebi. İnsanın güvendiği bir kurumdan birazcık şeffaflık beklemek, hele de parasını emanet ettiği yerden, bu kadar zor olmamalı. Basit bir açıklama, birkaç yönlendirme bile o koca panik halini ne kadar hafifletirdi aslında. Müşteri memnuniyeti dedikleri şey, en basitinden doğru ve zamanında bilgi vermekle başlar.

Umarım en kısa zamanda sorununu çözebilirsin ve bir daha böyle tatsız bir durumla karşılaşmazsın. Bu tür durumlar için mutlaka şikayet platformlarına yazmak, hatta gerekli durumlarda BDDK'ya kadar iletmek gerekiyor, belki o zaman biraz daha ciddiye alırlar bizi.

Dediklerinin her kelimesine katılıyorum, bu durumu yaşayan biri olarak o çaresizliği ve öfkeyi çok iyi bilirim. Gerçekten de insan bankacılık işlemlerinde en temel beklentisi olan şeffaflığı ve bilgilendirmeyi bulamayınca eli kolu bağlanıyor. Paran bloke olmuş, nedenini bilmiyorsun, ne zaman çözülecek belli değil, karşıdaki müşteri temsilcisi desen ezberlenmiş cümlelerle geçiştiriyor... Resmen kabus gibi bir senaryo.

Asıl sıkıntı, bankaların bu konuda ne kadar umursamaz olabildiği. "Gizlilik" diyerek her şeyi geçiştirmeye çalışıyorlar ama temel bir bilgilendirme notu bile birçok sorunu çözebilir. İnsan kendi parasına erişemediğinde yaşadığı stresin üstüne bir de bu iletişimsizlik eklenince, güven tamamen sarsılıyor. Sonra nasıl güvensin ki o bankaya?

Umarım bu durumlarla karşılaşan herkes için daha şeffaf ve çözüm odaklı yaklaşımlar sergilenir. Zira dediğin gibi, "müşteri memnuniyeti esastır" diyenlerin bu durumlarda sınıfta kaldığı açık.

Yazınızdaki her kelimeye katılıyorum, o çaresizlik hissini, üstelik nedenini bilmeden bloke edilen bir hesapla ortada kalma durumunu maalesef pek çok kişi yaşadı ya da yaşama ihtimaliyle burun buruna geliyor. Bankaların bu konudaki iletişim eksikliği gerçekten akıl alır gibi değil. İnsan zaten kendi parasına ulaşamadığı için yeterince gerilmişken, bir de karşısında kapalı duvarlar bulması, "bilgimiz yok" ya da "dönüş yapılacak" gibi ezber cevaplar alması tam bir sinir harbi yaratıyor.

Dediğiniz gibi, basit bir bilgilendirme mesajı bile ne kadar şeyi değiştirir oysa. "Şu sebeple geçici olarak askıya alındı, lütfen şu adımları izleyin" demek bu kadar zor olmamalı. Maalesef bu tür durumlarda müşteri memnuniyeti söylemi lafta kalıyor, asıl ihtiyaç anında ortada bırakılıyoruz. Umarız bankalar bu konuda daha şeffaf ve çözüm odaklı adımlar atmaya başlar.

Çok haklısın, bu durum insanı resmen çileden çıkarıyor. Bloke haberini almak zaten başlı başına yeterince stresliyken, bir de üzerine hiçbir açıklama yapılmaması, ne sebeple olduğunu bilmemek tam bir işkenceye dönüşüyor. O "ilgili birime ilettik" veya "bilgimiz yok" tarzı ezber cevaplar yok mu, insanın sabrını zorlayan... Sanki kasıtlı olarak bir sır perdesi arkasında kalmayı tercih ediyorlar gibi bir his veriyor.

İnsan kendi parasına erişemiyor, üstüne bir de muhatap bulamıyor. Bu durum, bankacılık sistemine olan güveni gerçekten derinden sarsıyor. Oysa dediğin gibi, basit bir SMS ya da mail ile "şu sebeple geçici bloke konuldu, lütfen şuradan bilgi alın" gibi bir açıklama yapmak çok mu zor? Müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını söylemelerine rağmen, böyle bir kriz anında müşteriyi ortada bırakmaları kabul edilemez.

Bu tip durumların maalesef sadece sana özel olmadığını da gördük forumda. Genel bir iletişim eksikliği var bankalarda bu konuda. Umarım en kısa zamanda bir çözüme ulaşırsın ve bu deneyim diğer forum üyelerimize de bir ders olur.

Geri