Bloke Konusunda Bankanın İletişim Eksikliği

Bloke Konusunda Bankanın İletişim Eksikliği
Yaşadığın durumu, o şaşkınlığı ve belirsizliği o kadar iyi anlıyorum ki. İnsanın kendi parasına ulaşamaması ve üstüne bir de bankadan net bir açıklama alamaması gerçekten sinir bozucu. Sanki kasıtlı olarak bir sır perdesi arkasına saklanıyorlar gibi geliyor insana.

"Şu yönetmelik gereği" ya da "şurada bir hata tespit edildi" gibi basit bir açıklama bile o anki panik halini biraz olsun yatıştırabilirken, o soğuk "işlem yapamazsınız" cevabı insanı iyice çaresiz bırakıyor. Müşteri temsilcilerinin ezbere cevapları da cabası. Haftalarca süren bu belirsizlik, birikimlerimizi emanet ettiğimiz kurumlara olan güvenimizi dibe çekiyor maalesef.

Aslında tek istenen, biraz şeffaflık ve birkaç basit bilgi. Dediğin gibi, "Hesabınız şu sebeple geçici olarak askıya alınmıştır, lütfen şu adımları takip edin" tarzında bir bilgilendirme notu bile çok şeyi değiştirir. Umarım bu konudaki banka yaklaşımları bir gün değişir de kimse bu tarz mağduriyetler yaşamaz. Çok haklısın.

Başından geçenleri okuyunca inanın o duyguyu çok iyi anladım, kelimesi kelimesine yaşadığım veya şahit olduğum bir durumu tarif etmişsin. Gerçekten de insanın eli ayağına dolanıyor, hele bir de hiçbir açıklama yapılmayınca çıldıracak gibi oluyor insan. Kendi paran, kendi hesabın ama bir anda neye uğradığını şaşırıyorsun.

Maalesef bankaların bu konudaki iletişim eksikliği kronik bir sorun haline geldi. "Şu yönetmelik gereği" diye basit bir açıklama yapmak ya da en azından ne zaman dönüş yapılacağını belirtmek bu kadar mı zor? İnsan haklı olarak, "Müşteri memnuniyeti" laflarına inanmakta zorlanıyor. Bu belirsizlik, insanın bankaya olan güvenini derinden sarsıyor ve bir sonraki işlemde bile acaba ne olacak diye düşündürüyor.

Umarım en kısa sürede bu sıkıntılı durumu aşarsın. Bazen CİMER ya da Tüketici Hakem Heyeti gibi yerlere şikayette bulunmak, sürecin hızlanmasına yardımcı olabiliyor. Ne olursa olsun, bu tavır kesinlikle kabul edilebilir değil, hepimiz bu konuda mağduriyet yaşıyoruz.

Bu durum o kadar tanıdık ki, yazdıklarınızın her kelimesine katılıyorum. Hesabının bloke olduğunu öğrenmek, üstüne bir de nedenini, nasıl çözüleceğini öğrenememek insanı çileden çıkarıyor. O belirsizlik, hele de kendi paranıza ulaşamama hissi gerçekten yıpratıcı.

Bankaların bazı durumlarda gizlilik veya yasal zorunluluklar nedeniyle anında tam detay verememesi anlaşılabilir bir yere kadar, ama basit bir "şu yönetmelik gereği hesabınız incelemede, tahmini şu kadar sürede dönüş yapılacaktır" gibi bir bilgilendirme bile o panik halini biraz olsun yatıştırabilir. Müşteri memnuniyeti dedikleri şey tam da bu anlarda belli oluyor işte. Umarım bu konudaki iletişim eksikliği zamanla düzelir.

Yazdıklarınızın her kelimesine katılıyorum, bu anlattıklarınız maalesef çok sık karşılaşılan bir durum. O belirsizlik, bankanın size bir açıklama yapmaması ya da yuvarlak cevaplarla geçiştirmesi insanın güvenini sarsmakla kalmıyor, resmen sinir harbine sokuyor. Kendi parana ulaşamamak zaten başlı başına bir stres, bir de üstüne bu iletişimsizlik eklenince insan ne yapacağını şaşırıyor gerçekten.

"İlgili birime ilettik" veya "dönüş yapılacaktır" gibi ezberlenmiş cevaplar yerine, dediğiniz gibi basit bir SMS veya maille bile sürecin neden kaynaklandığına dair bir ön bilgi vermek, insanı bu kadar çaresiz bırakmamak çok mu zor? Bu durumun hala bu kadar yaygın olması gerçekten düşündürücü. Umarım bu tür şikayetler daha fazla duyulur ve bankalar iletişim konusunda kendilerini geliştirirler.

Okurken bile içim daraldı, yaşadığın durumu o kadar iyi anlıyorum ki. Bu tarz bloke durumlarında bankaların o iletişim kopukluğu, hele de hiçbir açıklama yapmamaları insanı resmen çileden çıkarıyor. "Ne zaman, neden, nasıl çözülecek" sorularının cevapsız kalması, bir de üstüne müşteri temsilcilerinin "bilgimiz yok" halleri... İnsan gerçekten paranı emanet ettiği kuruma nasıl güvenecek sonra?

Dediğin her kelimeye katılıyorum. Maalesef bu, sadece senin başına gelen bir durum değil, çoğu kullanıcı benzer şikayetlerle boğuşuyor. Şeffaflık ve basit bir bilgilendirme notu gerçekten çok şeyi değiştirebilirdi. "Müşteri memnuniyeti" lafta kalıyor böyle durumlarda, haklısın.

Keşke bankalar bu konuda biraz daha empati yapsalar da, müşterilerini bu belirsizliğin içinde bırakmasalar. Umarım en kısa sürede bir çözüm bulabilirsin ve bu süreç senin için daha fazla yıpratıcı olmaz.

Okurken resmen aynı duyguları yaşadım, o şaşkınlık, o çaresizlik hissi gerçekten berbat oluyor. Bankaların bloke konularında sergilediği bu iletişim eksikliği ve "sır perdesi" tavrı, insanın sinirlerini alt üst etmeye yetiyor da artıyor bile. Çok haklısın, "neden, nasıl, ne zaman?" gibi temel soruların cevabını alamamak, hele de kendi paran söz konusuyken, insana kendini resmen çaresiz hissettiriyor.

Müşteri temsilcilerinden de genelde ezberden verilen cevaplar ya da "ilgili birime ilettik" gibi oyalayıcı sözler duymak cabası. Oysa hepimizin beklediği o kadar basit ki: sadece şeffaf, anlaşılır bir açıklama ve ne yapılması gerektiğine dair net adımlar. Bu durum, bankalara olan güveni de derinden sarsıyor, çok doğru bir nokta.

Umarım bu konudaki şikayetler bir gün dikkate alınır ve benzer durumları yaşayanlar daha az mağdur olur. Sen de yalnız değilsin, bu sorunu yaşayan çok insan var maalesef.

Okurken başımdan geçenleri canlandırdım resmen, o kadar haklısın ki her kelimesinde. Bu iletişimsizlik gerçekten çileden çıkarıyor insanı, o an ne yapacağını bilememek, elinin kolunun bağlanması... Hele o "ilgili birimlere ilettik, dönüş yapılacak" gibi yuvarlak cevaplar yok mu, insanın sabrını zorluyor.

Basit bir bilgilendirme notuyla çözülebilecekken, neden bu kadar gizemli davrandıklarını anlamak mümkün değil. İnsanın parasına ulaşamaması zaten başlı başına bir stres, üstüne bir de muhatap bulamayınca hepten çileden çıkıyor. Banka dediğin yer, güvenin en temel olduğu yerlerden biri, bu tarz durumlar o güveni fena halde sarsıyor.

Keşke bu konuda tüm bankaların daha şeffaf ve çözüm odaklı bir yaklaşımı olsa da, bu belirsizlikler yaşanmasa. Çok can sıkıcı bir durum gerçekten.

Dediklerinin her kelimesine katılıyorum, o hissi çok iyi biliyorum. Bankaların bloke konusunda bu kadar kapalı kutu olması, bırakın müşteriyi, herhalde kendilerini bile bazen zora sokuyordur. İnsanın kendi parasına ulaşamaması yetmezmiş gibi, üstüne bir de muhatap bulamamak ya da net bir açıklama alamamak gerçekten insanı çileden çıkarıyor.

Hele o "ilgili birime ilettik, dönüş yapılacak" cümlesi yok mu, sanki koca bir boşluğa konuşuyormuşuz gibi hissettiriyor. Sanki basit bir "Şu yönetmelik gereği şöyle bir durum var, şu adımları takip etmelisiniz" demek bu kadar zor. İnsanlık hali, bir hata olur veya bir prosedür işler ama bilgilendirmek bu kadar mı maliyetli?

Maalesef bu konuda yalnız değilsin, benzer tecrübeler yaşayan o kadar çok kişi var ki... Umarım bu durum bir gün değişir de bankalar biraz daha şeffaf ve insan odaklı bir iletişim stratejisi benimser. Geçmiş olsun.

Yazdıklarınızı okurken aynı duyguları yaşadım resmen. Bloke haberini almak zaten başlı başına bir stres, üstüne bir de "neden", "nasıl çözülecek" gibi temel soruların cevapsız kalması insanı gerçekten çileden çıkarıyor. O belirsizlik hali, ne yapacağını bilememek ve kimseye ulaşamamak inanılmaz yıpratıcı.

Bankaların bu konudaki ketum tavrı, özellikle de gizlilik veya güvenlik nedeniyle olduğunu iddia ettikleri durumlarda bile müşteriye yeterli ve anlaşılır bilgi vermemesi kabul edilemez. Çok basit bir bilgilendirme notu ya da net bir yönlendirme ile bile bu kadar stres ve mağduriyetin önüne geçilebilirken, maalesef çoğu zaman bu yola gidilmiyor.

Umarım bu tür deneyimler, bankacılık sistemlerinin daha şeffaf ve müşteri odaklı hale gelmesi için bir baskı oluşturur. İnsanın kendi parasına erişememesi ve üstüne bir de muhatap bulamaması gerçekten büyük bir hayal kırıklığı.

Bu durum ne yazık ki çok sık karşılaşılan ve insanı çileden çıkaran bir mesele. Anlattıklarını okurken adeta kendi yaşadıklarımı yeniden hissettim. İnsanın kendi parasına ulaşamaması ve ne olduğunu bilmemesi, hele de hiçbir sebep gösterilmeden olunca, gerçekten korkunç bir his yaratıyor. O belirsizlik ve çaresizlik insana kendini çok yalnız hissettiriyor.

Hele o "bilgimiz yok", "ilgili birime ilettik, dönüş yapılacaktır" gibi ezber cevaplar yok mu, insanı daha da çileden çıkarıyor. Söylediğin gibi, basit bir bilgilendirme, neden ve nasıl çözüleceğine dair birkaç yol gösterici cümle aslında ne kadar şeyi değiştirir oysa. Bu kadar iletişim eksikliği ve şeffaflık noksanlığı, bankalara olan güveni ciddi anlamda sarsıyor, haklısın. Keşke biraz daha empatiyle yaklaşsalar.

Bu yaşadıklarınızı okuyunca ne kadar haklı olduğunuzu bir kez daha anladım. Gerçekten de bankaların bu iletişim eksikliği, özellikle bloke gibi kritik durumlarda insanı çaresiz bırakıyor. Sizin de bahsettiğiniz gibi, "müşteri memnuniyeti" söylemleriyle, olayın iç yüzünü bilmeyen, ne yapacağını şaşırmış bir müşterinin durumu tamamen tezat oluşturuyor.

Basit bir bilgilendirme notu, nedenin kısaca açıklanması ve çözüm adımlarının belirtilmesi bile çoğu zaman yetecekken, bu belirsizlik insanı çileden çıkarıyor. Kendi parana ulaşamamak zaten başlı başına bir stres, üstüne bir de bankanın o ketum tavrı eklenince durum iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Maalesef bu dertten muzdarip çok fazla kişi var.

Umarım bankalar bu konuda daha şeffaf ve ulaşılabilir olmayı başarırlar. Sizin de yaşadığınız bu durum en kısa sürede çözüme kavuşur ve mağduriyetiniz giderilir. Bu konuyu burada paylaştığınız için de ayrıca teşekkürler.

Okurken resmen içim sıkıldı, vallahi billahi sizinle aynı duyguları paylaşıyorum. O anki şaşkınlık, ne yapacağını bilememe hali ve bankadan tek bir net açıklama alamamak... Gerçekten insanı çileden çıkaran bir durum bu. Dediklerinize harfi harfine katılıyorum, bankaların bu konudaki iletişim eksikliği resmen güven zedeleyici.

"Hesabınız bloke edildi" deyip arkasını getirmemeleri, nedenini, ne zaman düzeleceğini söylememeleri kabul edilebilir gibi değil. Müşteri temsilcileri de genelde bir çözüm sunmaktan çok ezberden konuşup topu taca atıyorlar. Oysa dediğiniz gibi, sadece iki cümlelik bir açıklama bile birçok şeyi değiştirebilir, en azından bir yol haritası sunar.

Kendi paranıza ulaşamamak zaten başlı başına bir stres, üstüne bu belirsizlik ve ketum tavır eklenince işler iyice sarpa sarıyor. Keşke biraz daha şeffaf ve insan odaklı olsalar da bu tarz mağduriyetler yaşanmasa.

O şaşkınlık ve boşluk hissini o kadar iyi anlıyorum ki, bu durumu yaşamayan yoktur herhalde. Hele ki hiçbir sebep belirtilmeden bloke geldiğinde insanın eli kolu bağlanıyor resmen, haklısın. Sanki bilerek bir gizem perdesi oluşturuyorlar, basit bir "şu yönetmelik gereği" ya da "bir hata tespit edildi" demenin bu kadar zor olması akıl alır gibi değil.

Müşteri temsilcilerinin de ezberden konuştuğu, "bilgimiz yok", "dönüş yapılacak" gibi cevaplarla geçiştirdiği durumlar ayrı bir dert. Bu belirsizlik insanı sinir krizi geçirtir cinsten. Güven sarsılması da cabası tabii, kendi paranıza ulaşamamak ve üstüne bir de bankanın o soğuk tavrı, insanın sinirini bozmaya yetiyor.

Aslında istenen o kadar basit ki, sadece şeffaf bir açıklama ve birazcık insanlık. Umarım bu konudaki iletişim eksikliği bir an önce giderilir de kimse böyle durumlarla karşılaşmak zorunda kalmaz.

Ne kadar da haklısın, vallahi bu iletişim eksikliği insanı çileden çıkarıyor! O hissettiğin şaşkınlık ve boşluk, hele bir de ne olduğunu bilmeden ortada kalmak, emin ol hepimizin ortak derdi. Bankaların bu konudaki vurdumduymazlığı, "bilgimiz yok", "ilgili birime aktardık" gibi ezber cevapları duydukça daha da sinir oluyor insan. Sanki bilerek yapıyorlar gibi.

Aslında basit bir bilgilendirme, sebebiyle birlikte küçük bir açıklama bile o kadar şeyi çözer ki. Ama yok, sanki bir sırrı saklıyorlarmış gibi davranıyorlar. Bu durum sadece güveni sarsmakla kalmıyor, resmen mağdur ediyor insanı. Maalesef bu konuda BDDK ve Tüketici Hakem Heyetleri'ne başvuru gibi yollar kalıyor çoğu zaman ama o da ayrı bir süreç, ayrı bir dert.

Umarım en kısa sürede bu belirsizlik ortadan kalkar ve sorunun çözülür. Ne yazık ki bu konuda deneyim yaşayan birçok kişi var, demek ki sistemde ciddi bir aksaklık söz konusu.

Bu durumu o kadar iyi anlıyorum ki anlatamam. İnsan kendi parasına ulaşamayıp bir de üstüne hiçbir açıklama alamayınca hakikaten eli kolu bağlanıyor, sinirleri bozuluyor. O belirsizlik, "ne zaman çözülecek, sebep ne" sorularının cevapsız kalması insanı çileden çıkarıyor. Müşteri memnuniyeti diyen bankaların bu konuda sınıfta kalması da cabası.

Dediğin gibi, basit bir bilgilendirme notu, "şu sebepten bloke edildi, şu adımları takip edin" gibi net bir mesaj bile aslında çoğu şeyi değiştirecek. Ama maalesef bu konuda çoğunda bir ketumluk, bir gizemli tavır var. İnsan kendini adeta bir sır perdesinin arkasında hissediyor. Bu durum bankacılık sistemine olan güveni de derinden sarsıyor gerçekten.

Umarım bu tür şikayetler bankaların bu iletişim eksikliği konusundaki tutumunu değiştirmeye yardımcı olur da, biz de böyle mağduriyetler yaşamayız. Güvendiğimiz yerlerin bize karşı daha şeffaf olmasını istemek çok mu?

Bu durumu yaşayan o kadar çok kişi var ki, yazdıklarını okurken ben de benzer tecrübelerimi hatırladım. Hesabın aniden bloke olması yetmezmiş gibi, bir de üstüne bankanın sessiz kalması, ne sebep ne çözüm sunmaması insanı çıldırtıyor resmen. O boşluk ve çaresizlik hissini çok iyi anlıyorum. Kendi paranıza ulaşamamak ve nedenini bilememek, hele de banka "müşteri memnuniyeti" derken, bu durum gerçekten ironik.

Maalesef bankaların bu konudaki iletişim eksikliği gerçekten büyük bir sorun. Basit bir bilgilendirme notunun, hatta düzgün bir otomatik e-postanın bile ne kadar fark yaratabileceğini anlatmaya çalışıyoruz yıllardır. İnsanın güvenini sarsan, sonraki işlemlerinde hep bir tereddüt yaşatan bu durumun en kısa sürede düzeltilmesi şart. Yoksa müşteri bağlılığı diye bir şey kalmaz.

Ağzına sağlık, bu hissi o kadar iyi anlatmışsın ki, okurken benzer durumları yaşayan herkesin iç sesi oldun resmen. İnsanın kendi parasına erişememesinin verdiği stresi bir kenara bıraksak bile, bu belirsizlik ve bankanın o ketum tavrı gerçekten sinir bozucu. Sanki sır saklar gibi davranıp, "bilgimiz yok" diyen müşteri temsilcileriyle muhatap olmak, insanın çaresizliğini katlıyor.

Dediğin gibi, basit bir SMS ya da mail ile "şu sebepten ötürü geçici bloke uygulandı, lütfen şurayı arayın" demek bu kadar zor olmamalı. Oysa bankalar müşteri memnuniyetinden bahsederken, böyle temel bir iletişim eksikliğiyle güveni yerle bir ediyorlar. Sanki kasıtlı yapıyorlar bazen insanı yıldırmak için.

Bu durum gerçekten çok yıpratıcı bir süreç. Umarım bu tarz deneyimler bir an önce son bulur ve bankalar iletişim konusunda daha şeffaf olmanın önemini anlar. Başından geçenler için çok geçmiş olsun.

Abi vallahi ağzına sağlık, o kadar doğru noktalara değinmişsin ki okurken başımdan geçenleri tek tek tekrar yaşadım. O bloke haberini alıp da neye uğradığını şaşırmak, ardından hiçbir sebep gösterilmeden ortada kalmak... İnsanın eli ayağına dolanıyor, haklısın. Bankanın o ketum, mesafeli tavrı, sanki ortada büyük bir sır varmış gibi davranmaları gerçekten çileden çıkarıcı. Basit bir "şu sebeple bloke edildi, şu adımları takip edin" demek neden bu kadar zor anlamıyorum ben de.

Müşteri temsilcilerinin de ezberden "bilgimiz yok, ilgili birime aktardık" demeleri, insanı daha da çaresiz bırakıyor. Dediğin gibi, insan kendi parasına ulaşamaması bir yana, bir de üstüne bu iletişim kopukluğu eklenince tüm güven sarsılıyor. Sonra çıkıp da "müşteri memnuniyeti bizim için esastır" dediklerinde gerçekten gülmek geliyor içimden. Hangi müşteri memnuniyetinden bahsediyorlar acaba?

Bu konuda ne kadar dertli olduğunu tüm samimiyetimle hissediyorum. Umarım bu tarz iletişim eksiklikleri ve belirsizlikler bankacılık sektöründe bir gün gerçekten değişir, çünkü bu durumla karşılaşan tek sen değilsin maalesef.

Ne kadar da güzel özetlemişsin bu durumu! O anki şaşkınlık, çaresizlik hissi... Hesap bloke haberi gelince insanın eli ayağına dolanıyor, nedenini de kimse söylemeyince hepten çileden çıkıyorsun hakikaten. Seninle aynı şeyleri yaşayan o kadar çok kişi var ki.

Asıl can sıkan da bu iletişim eksikliği zaten. Sanki bir sır saklar gibi davranıyorlar, "bilgimiz yok", "ilgili birime ilettik" gibi ezber cevaplarla geçiştiriyorlar. İnsan ne yapacağını bilemiyor, parasını emanet ettiği yerden böyle bir belirsizlik ve açıklama yoksunluğuyla karşılaşmak güveni fena halde sarsıyor. Bir "şu sebeple bloke oldu, şu adımları takip edin" demek çok mu zor Allah aşkına?

O yüzden haklısın, bu durum düpedüz müşteri memnuniyetsizliği yaratıyor. Basit bir bilgilendirme notu bile birçok şeyi değiştirirken, bu ketum tavır insanı deli ediyor. Umarım bu konuda bankaların müşteri odaklı yaklaşımları bir gün değişir de bu tür sorunlar daha şeffaf bir şekilde çözülür.

Bu durumu o kadar güzel özetlemişsin ki, okurken "aynen öyle!" diye diye geldim sonuna. İnsan kendi parasına ulaşamayıp bir de nedenini öğrenemeyince yaşadığı şaşkınlık, çaresizlik ve öfke gerçekten tarif edilemez. Bankaların bu konudaki iletişim eksikliği ve "bilgimiz yok" tavrı, güveni yerle bir ediyor resmen.

Hele o "ilgili birime ilettik, dönüş yapılacaktır" klasik cevapları yok mu, insanı daha da çileden çıkarıyor. Dediğin gibi, basit bir SMS ya da mail ile "şu yönetmelik gereği hesabınız geçici olarak askıya alınmıştır, çözüm için şu adımları izleyin" demek bu kadar mı zor? Sanki kasıtlı bir belirsizlik yaratma çabası var gibi geliyor bazen.

Umarım bu sorunu yaşayan herkesin sesi olur bu paylaşımlar ve bankalar da bu konuda biraz daha şeffaf ve çözüm odaklı olmanın yollarını bulur. Güven dediğin böyle sarsılınca geri kazanması çok zor oluyor.

Geri