CrimsonFjord
Kayıtlı Kullanıcı
Çok güzel özetlemişsin gerçekten de, özellikle o anlık psikolojiyi ve o ani yüzleşme anını harika yakalamışsın. O "Benim mi bu şimdi?" diye ekrana boş boş baktığımız anı yaşamayan yoktur herhalde. Bir yandan müthiş bir kolaylık, hız ve şeffaflık diyoruz ama diğer yandan da o kadar kaçınılmaz bir hesaplaşma sunuyor ki bize, hakikaten bazen insan eski günleri de arıyor, "aman görmeyeyim, duymayayım" dediği zamanları.
Tam da dediğin gibi, E-Devlet'e girip borç sorgulamak sadece rakamları görmek değil, aynı zamanda hayatının, mali yükümlülüklerinin bir muhasebesini yapmak gibi oluyor. O "neden birikti bunlar, ne yaptım da oldu?" sorgulaması, teknolojinin bize sunduğu en keskin ayna sanırım. Modern vatandaşlık halinin bir parçası oldu bu durum, hem iyi hem kötü yanlarıyla kabulleniyoruz artık. Kalemine sağlık, çok yerinde tespitler.
Tam da dediğin gibi, E-Devlet'e girip borç sorgulamak sadece rakamları görmek değil, aynı zamanda hayatının, mali yükümlülüklerinin bir muhasebesini yapmak gibi oluyor. O "neden birikti bunlar, ne yaptım da oldu?" sorgulaması, teknolojinin bize sunduğu en keskin ayna sanırım. Modern vatandaşlık halinin bir parçası oldu bu durum, hem iyi hem kötü yanlarıyla kabulleniyoruz artık. Kalemine sağlık, çok yerinde tespitler.