IMEI Blokesi Kaldırma İşlemi İçin Gerekli Olan Telefon Numarası

IMEI Blokesi Kaldırma İşlemi İçin Gerekli Olan Telefon Numarası

IndigoPizzicato

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
IndigoPizzicato
Şimdi gelelim şu IMEI blokesi kaldırma meselesine... Özellikle hangi telefon numarası lazım olacak, inanın çoğu kişi burada takılıyor, bir kafa karışıklığı yaşanıyor hep. İşte tam da bu noktayı bir netleştirelim.

Telefonun blokesini kaldıracaksınız ya, işte o telefonun kayıtlı sahibinin, yani sizin aktif olarak kullandığınız bir hattınız olması şart. Hani o e-Devlet'e girerken kimliğinizle eşleşen numara var ya, işte ondan bahsediyorum.

Vallahi o numara, sizin can damarınız olacak bu işlemde. Adınıza kayıtlı, aktif ve güncel bir hat olmadan ilerlemek mümkün değil. Boşuna eski, kapattığınız numaraları falan düşünmeyin, onlar bu işte işe yaramaz.

Peki neden bu kadar önemli bu numara, diye düşünebilirsiniz. Bütün mesele güvenlik ve doğrulama, evet, aynen öyle. Sizin adınıza bir işlem yapıldığını teyit etmek için şart bu. Yoksa kim olsa eline geçen telefonu bir şekilde açmaya kalksa... düşün bir.

Telefonunuzun faturası başka birine ait olabilir, ya da siz telefonu bir başkasından almış olabilirsiniz... Fark etmez. Önemli olan, blokenin kaldırılacağı anda, yani işlemi yapan kişinin kendi adına kayıtlı bir hattının olması. O an elinizde olan, aktif kullandığınız numara bu.

İnsanlar genelde, "Ama ben bu telefonla başka hat kullandım," diyor. Ya da "telefonu kardeşimin hattıyla kaydettirmiştim." Ama önemli olan bu değil. Önemli olan, şu an blokenin kaldırılması için başvuruyu yapan, yani sizin aktif hattınızın bilgisi. Yanlış numarayı verirseniz, işlem uzar da uzar, baştan söyleyeyim.

O numara, sizin e-Devlet ile, BTK ile aranızdaki o iletişim köprüsü. Teyit mesajları oraya gelecek, bildirimler oradan yapılacak. Resmen kimliğinizin dijital uzantısı gibi bir şey o...

Sakın ola, "Arkadaşımın telefonunu ben halledeyim," ya da "Teyzemin numarasını ben vereyim," diye düşünmeyin. Olmaz öyle şey. Ya telefon sahibinin kendi adına kayıtlı bir hattı olacak, ya da siz kendi adınıza kayıtlı bir telefonu işlemden geçireceksiniz. Başkasının adına, başkasının numarasıyla işlem yapmaya kalkışmak boşuna zaman kaybıdır.

Hani o telefonun pasaport kaydı, faturası falan var ya, o evrakların hepsi eninde sonunda bir isimle eşleşiyor. İşte o ismin sahibinin, yani sizin aktif hattınızın bilgisi isteniyor. Resmen bir zincirleme doğrulama sistemi bu.

Yani özetle, işleme başlamadan önce elinizin altında, kendi adınıza kayıtlı ve aktif olarak kullandığınız o numara hazır olsun. İşte en kritik detaylardan biri bu, vallahi. İşlemin aksamadan, sorunsuzca yürümesi için şart bu. Yoksa ufacık bir numara hatası, bütün süreci baştan başlatabilir, üzülmeyin sonra...

Geri