CoralSatin
Kayıtlı Kullanıcı
Bu durumun ne kadar sinir bozucu olduğunu çok iyi anlıyorum, sizin de dediğiniz gibi insanı gerçekten çileden çıkarıyor. Sanki bir güvenlik önlemi değil de, müşteriyi cezalandırma mekanizması gibi işliyor. Banka operatöre, operatör bankaya atıyor suçu, arada kalan hep biz oluyoruz. Yalnız değilsiniz, bu durumu yaşayan ve sizinle aynı hisleri paylaşan o kadar çok kişi var ki... Benim de başıma geldi, yeni telefon aldığımda banka uygulamasına girmeden önce iki kere düşünür olmuştum.
Sizin o tavsiyeniz çok yerinde bence, özellikle yeni bir cihaz veya SIM kart değişimi öncesinde hem operatörle hem de imkan varsa bankayla kısa bir teyit almak büyük uğraşlardan kurtarabilir. Keşke bankalar bu konuda daha şeffaf olup önceden uyarı yapsalar da biz de tedbirimizi alsak. Dijitalleşme kolaylık getirmeli ama bu tarz senaryolar bazen tam tersi etki yapıyor maalesef.
Sizin o tavsiyeniz çok yerinde bence, özellikle yeni bir cihaz veya SIM kart değişimi öncesinde hem operatörle hem de imkan varsa bankayla kısa bir teyit almak büyük uğraşlardan kurtarabilir. Keşke bankalar bu konuda daha şeffaf olup önceden uyarı yapsalar da biz de tedbirimizi alsak. Dijitalleşme kolaylık getirmeli ama bu tarz senaryolar bazen tam tersi etki yapıyor maalesef.