Bloke Kaldırma Sonrası Banka Hesabına Konulan Kısıtlamalar

Bloke Kaldırma Sonrası Banka Hesabına Konulan Kısıtlamalar
Kesinlikle sana katılıyorum, insanı en çok çileden çıkaran durumlardan biri bu. "Oh be, bitti sonunda!" diye sevinirken, bir bakıyorsun aslında film daha yeni başlıyor. O bankanın "güvenlik" adı altında koyduğu kısıtlamalar, bazen bloke halinden bile daha sinir bozucu olabiliyor. Kendi paranı görememek, dokunamamak, hatta transfer edememek... İnsanı çaresizliğe sürüklüyor resmen. O "şüpheli işlem" yaftası bir kere yapıştı mı, kolay kolay çıkmıyor maalesef.

Hele bir de kimsenin sana doğru düzgün açıklama yapmaması yok mu, o insanı ayrıca dellendiriyor. Sanki suçlu senmişsin gibi bir tavırla "kısıtlıdır efendim" deyip geçmeleri, insanın sabrını zorluyor. Bu tür durumlarda senin de bahsettiğin gibi, her görüşmeyi, her yazışmayı kayıt altında tutmak, ileride hakkını aramak için gerçekten çok önemli bir adım. Söz uçar yazı kalır derler, bu konuda tam da öyle.

Umarım en kısa zamanda senin de hesabın tamamen özgürlüğüne kavuşur. Bu süreçte hem sabırlı olmak hem de hakkını aramaktan vazgeçmemek gerekiyor. Güven duygusu bir kere zedelendi mi, bir daha eskisi gibi olmuyor maalesef ama en azından hukuki yolları denemek her zaman bir ihtimal. Geçmiş olsun.

Çok haklısın, bu durum gerçekten insanın sinirlerini altüst ediyor. O "Oh be, sonunda!" dediğin anın ardından gelen kısıtlama mesajları veya ATM'nin "işlem gerçekleştirilemiyor" homurtusu yok mu, işte o an tüm rahatlama uçup gidiyor. Kendi paranı kullanamamak, üstelik blokaj kalkmışken, tam anlamıyla çaresizlik hissi veriyor insana. O kapıyı aralıktan gözetlemek ama tam olarak açamamak benzetmen de çok yerinde olmuş.

Maalesef bankaların bu tür "güvenlik" adımları bazen iyi niyetli olsa da, günlük hayatımızı altüst edebiliyor ve bizleri büyük mağduriyetlere sokabiliyor. Dediğin gibi, bu süreçte her görüşmeyi kayda almak, her e-postayı saklamak ve yazılı belge istemek çok önemli. Bunlar gerçekten elin ayağın olabilir ileride.

Sabır ve düzenli takip gerektiren zorlu bir süreç bu. Umarım en kısa sürede tüm kısıtlamaların kalkar ve hesabınla ilgili o eski güven duygusunu tekrar hissedebilirsin. Yalnız olmadığını bil, bu tür durumları yaşayan çok insan var.

O kadar haklısın ki, bu konuda her cümlenin altına imzamı atarım! Bloke kalktı sanıp sevinirken, banka uygulamasında ya da ATM'de o "işlem gerçekleştirilemiyor" uyarısını görmek, insanın bütün motivasyonunu, sabrını yerle bir ediyor. Kendi paran olmasına rağmen sana ait değilmiş gibi hissettiriyorlar resmen. Özellikle o "güvenlik birimi inceliyor" veya "yüksek meblağlı işlem" gibi genelgeçer cevaplar, çaresizliği daha da artırıyor. O an insan kendini duvara çarpmış gibi hissediyor.

Verdiğin o tavsiyeler gerçekten çok değerli. Her görüşmeyi kayda almak, yazılı belge istemek bu tür durumlarda elimizdeki tek koz diyebilirim. Maalesef bu süreç hem maddi hem de psikolojik olarak insanı çok yıpratıyor. Umarım benzer durumu yaşayan kimse kalmaz ama yaşayana da sabır ve güçlü bir takip diliyorum.

Yaşamayan bilmez bu durumu gerçekten. Anlattıklarının her zerresine katılıyorum, o "bloke kalktı ama sanki kalkmadı" hissi insanı çileden çıkarıyor resmen. Kendi paran olmasına rağmen bir başkasının insafına kalmışsın gibi bir durum. Özellikle "güvenlik birimi inceliyor" veya "yüksek meblağ" gibi soyut gerekçelerle aylarca oyalanmak çok yıpratıcı oluyor.

Dediğin gibi, bu süreçte insan kendini gerçekten yalnız ve çaresiz hissediyor. Her adımda bir engel, her telefonda aynı robotik cevaplar... Bankacılık sisteminin bu kadar şeffaf olmaması, tüketicinin haklarını aramasını da zorlaştırıyor. Her görüşmeyi, her e-postayı kayda almak ve yazılı belge istemek gibi önerilerin gerçekten çok değerli. Umarım bu anlamsız kısıtlamalardan bir an önce kurtulursun ve hesabın tam anlamıyla senin kontrolüne geçer.

Gerçekten çok iyi anlatmışsın durumu, bu hisleri yaşamayan yoktur herhalde. O "oh be" anından sonra gelen hayal kırıklığı ve çaresizlik insanı bankalarla ilgili güven duygusundan soğutuyor resmen. Kendi paranı, kendi hesabını bir başkasının insafına kalmış gibi hissetmek kadar sinir bozucu bir şey olamaz. Senin de belirttiğin gibi, bloke kalksa bile gelen kısıtlamalar bazen asıl sorundan daha büyük bir dert olabiliyor.

Bu süreçte her adımı, her konuşmayı kaydetmek ve yazılı belge talep etmek çok önemli. Haklısın, maalesef tek çare sabır ve sıkı takip gibi görünüyor. Umarım en kısa sürede bu durumdan tamamen kurtulursun ve bir daha böyle sıkıntılar yaşamazsın.

Bu durumu o kadar iyi anlıyorum ki... Bloke kalktı sanıp derin bir nefes aldığında, aslında daha büyük bir bürokrasi ve çaresizlik labirentine girdiğini görmek insanı çileden çıkarıyor. "Bloke kalktıysa niye kullanamıyorum?" diye isyan etmekte haklısın, gerçekten de paran senin olmasına rağmen sanki bir başkasına aitmiş gibi hissettiriyor bu kısıtlamalar.

O bahsettiğin ince çizgi var ya, blokaj ile kısıtlama arasındaki, işte o tam da bu hissi tarif ediyor. Bankanın kendi iç güvenlik prosedürleri, risk algıları derken biz müşteriler ortada kalıyoruz. Hele bir de kimse net bir açıklama yapmadığında, sadece "sistem kaynaklı" gibi yuvarlak cevaplar aldığında, insan kendini yalnız ve çaresiz hissediyor.

Kesinlikle katılıyorum, bu süreçte her görüşmeyi kayda almak ve yazılı iletişim talep etmek hayati önem taşıyor. Çünkü aksi halde her şey havada kalıyor ve bir kanıtın olmuyor. Sabır gerektiren, yıpratıcı bir süreç ama umarım bu paylaşımlar sayesinde bu durumu yaşayanlar bir nebze olsun yalnız hissetmez ve doğru adımları atabilirler.

Vay be, ne kadar da içten ve yaşadığın durumu bu kadar net anlatan bir yazı olmuş. Okurken seninle birlikte o çaresizliği, o "oh be"den sonra gelen hayal kırıklığını tekrar yaşadım resmen. Bloke kalktı dendiğinde sevinmek yerine, kısıtlamalarla boğuşmak insanı gerçekten deli ediyor. Kendi paranı kendi hesabında kullanamamak kadar saçma bir durum olamaz.

Aslında en çok yıpratan da bu güven meselesi oluyor, değil mi? Bloke kalksa bile o "mercek altındayım" hissi kolay kolay gitmiyor. Sanki sürekli bir denetim altında hissediyorsun kendini, bankayla arandaki o ilişki bir kere zedelendi mi toparlaması çok zor oluyor.

Dediğin gibi, bu süreçte her görüşmeyi, her yazışmayı kayda almak ve özellikle yazılı bildirimler talep etmek hayati önem taşıyor. Umarım bu zorlu süreç en kısa sürede geride kalır ve hesabın üzerindeki tüm kısıtlamalar kalkar da tam anlamıyla özgürce kullanmaya başlarsın paranı. Yalnız değilsin bu konuda, birçok kişi benzer sıkıntılarla boğuşuyor maalesef.

Okurken içimden "aynen ya" demek geldi defalarca. O yaşadığınız çaresizliği, isyanı ve "bloke kalktı ama..." diye başlayan o tükenmişliği o kadar güzel anlatmışsınız ki, sanki kendi deneyimimi okuyor gibi oldum. Gerçekten de kendi paranı görebilip de kullanamamak, bankanın robotik cevaplarıyla yüzleşmek insanı deli ediyor. Bankaların "şüpheli işlem" veya "güvenlik" adı altında uyguladığı bu kısıtlamalar, normal bir vatandaşı resmen suçlu hissettiriyor.

Asıl mesele, bu sürecin tamamen şeffaf olmaması ve ne zaman biteceğinin belirsizliği. İnsan kendini yalnız ve mağdur hissediyor bu girdabın içinde. Hele o güven duygusunun bir kere zedelendi mi bir daha zor onarılması kısmı... Çok doğru tespitler. Maalesef bu tip durumlar çok yaygın ve insanı bankacılık sisteminden soğutmaktan başka bir işe yaramıyor.

Sizin de dediğiniz gibi, her görüşmeyi kayda almak ve yazılı belge talep etmek bu süreçte elimizdeki tek koz gibi duruyor. Umarım bu zorlu süreci bir an önce atlatırsınız ve o hesabınız eski özgürlüğüne kavuşur. Yalnız değilsiniz bu konuda.

Bu yaşadıklarını o kadar iyi anlıyorum ki, gerçekten insanın sinirlerini bozuyor. O "oh be sonunda!" anının bir anda buz gibi bir gerçekle yüzleşmeye dönüşmesi, hele ki kendi paranı kullanamamak... tarif edilemez bir çaresizlik. Bloke kalktı denilip de aslında kapının sadece aralandığını görmek, bankaların bu kısıtlama adımları, şeffaflık eksikliğiyle birleşince insanı canından bezdiriyor.

Özellikle o "şüpheli işlem" yaftası ve ardından gelen anlamsız sessizlik, sanki en yasal insanı bile bir anda suçlu gibi hissettiriyor. Belirttiğin gibi, bu durum sadece maddi bir sıkıntı değil, aynı zamanda güven duygusunu zedeleyen, psikolojik olarak da yoran bir süreç. İnsanın kendi parasına ulaşamaması kadar saçma bir durum olamaz.

Bu tür durumlarda dediğin gibi her şeyi kayıt altına almak, yazılı iletişim talep etmek gerçekten çok önemli bir kurtarıcı olabilir. Hukuki süreçlerde de elini güçlendiren yegane şey kanıtlar oluyor ne yazık ki. Sabır ve ısrarlı takip şart, ama keşke hiç bu duruma gelmesek. Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda bu süreçten tamamen kurtulursun.

Bu yaşadığınız durumu ve o çaresizliği o kadar iyi anlıyorum ki, sanki kendi başımdan geçmiş gibi okudum yazınızı. Bloke ile kısıtlama arasındaki o ince farkı ve getirdiği psikolojik yıpranmayı çok güzel özetlemişsiniz. Hele o "kendi paran, kendi hesabın ama sen değilsin sahibi gibi" hissi... İşte tam da bu noktada insan gerçekten neye uğradığını şaşırıyor.

Sürecin her adımını, her görüşmeyi kaydetme ve yazılı bildirim isteme konusundaki tavsiyeniz ise gerçekten çok değerli. Pek çok kişi bu ince detayları atlayıp daha da mağdur olabiliyor. Ne yazık ki bu sistemin bir açığı gibi, bankaların kendi iç prosedürleri yüzünden mağdur olan çok insan var.

Umarım bu tür durumlar daha az yaşanır ve bankalar iletişim konusunda daha şeffaf olur. Paylaşımınız için çok teşekkürler, eminim bu süreçte olan veya olacak birçok kişiye yol gösterecektir.

Bu yaşadığınız durumu o kadar iyi anlıyorum ki, gerçekten insanı çileden çıkaran bir döngü bu. Bloke kalktı denilip de hesabındaki paraya uzanamamak, sadece izlemek zorunda kalmak kadar sinir bozucu az şey vardır herhalde. O "şüpheli işlem" yaftası bir kere yapıştı mı, o psikolojik kısıtlama, para eline geçse bile kolay kolay geçmiyor insandan maalesef.

Kendi paranı istediğin gibi kullanamamak, bankanın duvarları arasında çaresiz hissetmek... Dediğiniz gibi, bu sadece tek bir kişinin değil, sistemin ta kendisiyle olan bir kavga. O anlarda ne yapacağını bilemez duruma düşmek çok doğal.

Her görüşmeyi kayda alma ve bankadan yazılı açıklama talep etme tavsiyeniz ise kesinlikle altın değerinde. Benim de başıma benzer durumlar geldiğinde, bu yöntemler sayesinde biraz olsun yol alabilmiştim. Umarım süreciniz en kısa zamanda çözüme kavuşur ve bu sıkıntılı durumdan kurtulursunuz. Sabır ve düzenli takip, gerçekten bu işin ilacı.

Ah be, o hissi o kadar iyi biliyorum ki! Yazdıklarının her kelimesi gerçekten içimi burktu, resmen yaşadıklarımızı özetlemişsin. O "Oh be, sonunda!" dediğin anda başlayan ve sonra aniden buz gibi bir duvara çarpmış gibi hissettiren o süreci bilmeyen yoktur herhalde. Bloke kalktı sanıp sevinirken, aslında bambaşka bir kısıtlamanın içine düşmek, insanın canını en çok sıkan şeylerden biri.

Özellikle o 'şüpheli işlem' yaftası ve sistemin sana nedenini açıklamaması yok mu... İnsanı çileden çıkarıyor. Kendi paranı kullanamamak, faturaları ödeyememek, hele ki 'yüksek meblağlı işlem' saçmalığına takılmak... Cidden insanı psikolojik olarak da yıpratıyor. Dediğin gibi, o güven duygusu bir kere zedelendi mi, kolay kolay geri gelmiyor.

Çok doğru bir noktaya değinmişsin, her yazışmayı ve telefon görüşmesini kaydetmek altın değerinde. Bankadan yazılı açıklama talep etmek de hayati önem taşıyor. Bu tür durumlarda yalnız hissetmek çok doğal ama emin ol, bu dertten muzdarip o kadar çok kişi var ki... Umarım en kısa sürede bu kısıtlamalar tamamen kalkar ve hesabını özgürce kullanmaya başlarsın.

"Oh be, sonunda!" hissinin ardından gelen o buz gibi gerçekle yüzleşme anını ve sonrasındaki çaresizliği o kadar güzel anlatmışsınız ki, resmen yaşadıklarınızı hissettim. Bloke kalksa bile, bankaların uyguladığı o görünmez kısıtlamalar gerçekten insanın sinirlerini alt üst eden, sabır zorlayan bir durum. Kendi paranı görebilip kullanamamak tam bir işkence.

Blokaj ile kısıtlama arasındaki farkı ve bankaların risk algısına göre değişen bu süreci çok net ortaya koymuşsunuz. Özellikle her görüşmeyi kayda alma ve yazılı bilgi talep etme tavsiyeleriniz altın değerinde. Bu tür durumlarda somut kanıtlar ve resmi talepler, süreci hızlandırmanın veya en azından haklılığımızı savunmanın tek yolu oluyor maalesef.

Hesaba konan kısıtlamaların kalksa bile o psikolojik tedirginliğin ve güvensizliğin kolay kolay geçmeyeceği düşüncenize de tüm kalbimle katılıyorum. Bu süreçlerin insanda bıraktığı izler derin olabiliyor. Umarım bu durumu yaşayan herkes en kısa zamanda rahat bir nefes alabilir ve bu can sıkıcı durumdan kurtulur.

Bu durum sanırım hepimizin başına gelmese de birçoğumuzun empati kurabileceği, hatta yaşamış olabileceği cinsten bir dert. Kendi parana erişememek, hele ki "blokaj kalktı" denildikten sonra bu kısıtlamaların devam etmesi gerçekten çileden çıkarıcı. Bankaların o şeffaf olmayan tutumu, "güvenlik" adı altında yaşanan mağduriyetler, insanın tüm sinirini bozuyor. O çaresizliği, kendi paran üzerinde bile kontrolün olmadığını hissetmeyi çok iyi anlıyorum.

Çok haklısın, bu süreçte her görüşmeyi not almak, e-postaları saklamak altın değerinde. Hatta mümkünse bankanın şubesine gidip bir yöneticiyle yüz yüze görüşmek, sadece telefonla iletişim kurmaktan çok daha etkili olabilir. Yazılı bir belge talep etmek ve bu kısıtlamaların yasal dayanağını, ne zaman kalkacağını sormak da elini güçlendirecektir. Maalesef bu tip durumlar çok sabır gerektiriyor.

Yaşadığın bu girdabın ne kadar yorucu olduğunu tahmin edebiliyorum. İnsanın bankayla olan güven ilişkisi bir kere zedelendi mi, bir daha eskisi gibi olmuyor. Umarım senin sürecin de en kısa zamanda olumlu sonuçlanır ve bu sıkıntılardan bir an önce kurtulursun. Geçmiş olsun.

Çok doğru bir noktaya değinmişsin ve yaşadığın/yaşanılan bu durumu o kadar içten, o kadar detaylı anlatmışsın ki adeta hepimizin sesi olmuş. Bloke kalktı sanıp rahatlıyorsun, evet, ama asıl çile o "kısıtlama" duvarına toslayınca başlıyor. Sanki banka, "Senin paran ama henüz senin değil" demenin başka bir yolunu bulmuş gibi. O çaresizlik hissi, kendi paranı kullanamamak, kimsenin net bir açıklama yapmaması... Gerçekten insanın bütün sinirlerini geriyor.

Özellikle o "güven duygusu bir kere zedelendi mi, kolay kolay onarılmaz" kısmı çok önemli. Bu tarz durumlar insanı bankacılık sistemine karşı ister istemez mesafeli hale getiriyor. Yazılı olarak belge istemek, her görüşmeyi kaydetmek gibi önerilerin altın değerinde, ne yazık ki bu tür durumlarda kendi hakkını aramak için bir nevi dedektiflik yapmak zorunda kalıyoruz. Sabır, evet, çok klişe ama gerçekten bu süreçlerde ayakta kalmanın tek yolu gibi duruyor. Umarım bu tür uygulamalarla karşılaşan herkes en kısa sürede normal hayatına dönebilir.

Ağzına sağlık, yaşadığın bu durumu ve o "oh be!" anından sonra gelen hayal kırıklığını o kadar güzel anlatmışsın ki... Gerçekten insanı çileden çıkaran bir süreç bu. Bloke kalktı deyip de hesabını kullanamamak, üstüne bir de net bir açıklama alamamak, sanki kendi paranı senden saklıyorlarmış gibi hissettiriyor. O "şüpheli işlem" yaftası da cabası, sanki biz suçluymuşuz gibi davranmaları insanı çileden çıkarıyor.

Hele o bankanın devasa duvarları arasında yapayalnız ve çaresiz hissetme durumu... Dediğin gibi, bu resmen sistemin ta kendisiyle bir kavga. Her görüşmeyi kayda almak ve yazılı açıklama talep etmek çok doğru bir strateji. Çünkü başka türlü kendimizi savunmak ya da bu belirsizliği aşmak imkansız gibi. Maalesef bu süreçlerde sabır ve ısrarlı takip dışında pek bir çare kalmıyor, ama insanın da ne sabrı ne de takat kalıyor o noktada. Umarım en kısa zamanda bu sıkıntıyı atlatırsın.

Anlattıklarını okurken gerçekten içim sıkıldı, senin yaşadığın bu çaresizlik hissine sonuna kadar katılıyorum. Bloke kalktı dendiğinde bir oh çekiyorsun, sonra bir de bakıyorsun ki durum daha karmaşık bir hal almış. Kendi paran olmasına rağmen ona uzanamamak, hele de acil ihtiyaçlar varken, insanı çileden çıkarıyor.

Bu "şüpheli işlem" yaftası altında uygulanan kısıtlamalar ne yazık ki birçok kişinin başına geliyor ve bankalar da çoğu zaman net bir açıklama yapmaktan kaçınıyor. Dediğin gibi, blokaj kalksa bile o psikolojik kısıtlama, o güvensizlik hissi maalesef uzun süre devam ediyor. O yüzden her görüşmeyi kaydetme, yazılı belge talep etme konusundaki tavsiyen çok yerinde, bunlar ileride çok işine yarayabilir.

Umarım bu süreci en kısa zamanda, daha fazla yıpranmadan atlatırsın. Gerçekten çok yorucu ve insanı yalnız hissettiren bir durum. Sabır ve kararlılıkla bu işin üstesinden geleceğine inanıyorum, yalnız değilsin bu dertte.

Ah be, bu durumu o kadar iyi anlıyorum ki! Yazdıklarını okurken resmen yaşadıklarını hissettim. İnsan blokaj kalktı diye bir nefes alıyor, ardından gelen bu 'kısıtlama' durumu resmen bir tokat gibi çarpıyor yüzüne. Kendi paranı kullanamamak, o çaresiz his... Gerçekten insanın sabrını zorlayan bir durum.

O 'şüpheli işlem' yaftası kolay kolay çıkmıyor maalesef, sanki kalıcı bir leke gibi kalıyor hesabında. Bankaların bu konudaki gizemli tutumu ve net bilgi vermeyişi de insanı iyice çileden çıkarıyor. Haklısın, o ince çizgi, yani blokaj ile kısıtlama arasındaki fark çok önemli ve bankalar bunu iyi kullanıyor gibi. Bu durum sadece finansal değil, psikolojik olarak da insanı çok yoruyor.

Bu tarz durumlarda dediğin gibi her şeyi kayıt altına almak, yazılı belge istemek hayati önem taşıyor. Umarım kısa sürede bu kısıtlamalardan kurtulur ve hesabını dilediğin gibi kullanmaya başlarsın. Kimsenin bu duruma düşmesini istemem ama düştüğünde de yalnız olmadığını bil.

Yaşadığınız bu durumu ve hissettiklerinizi o kadar net ve doğru anlatmışsınız ki, sanki kendi deneyimimi okuyor gibi oldum. O "oh be" anından sonra gelen hayal kırıklığı, bloke kalksa bile hesabına erişememenin çaresizliği gerçekten insanı çileden çıkarıyor. Sanki banka, o şüpheli işlem yaftasını kaldırsa bile, alt metinde hâlâ size tam güvenmiyor gibi davranıyor. Güven duygusunun bir kere sarsılması ve o tedirginliğin her işlemde devam etmesi de işin en kötü tarafı.

Gerçekten de bu süreçte en önemli şeylerden biri sizin de belirttiğiniz gibi sabır ve her şeyi kayıt altında tutmak. Hangi birimle, kimle, ne zaman konuştuğumuzu, bize ne söylendiğini not almak veya yazılı teyit istemek ileride çok işe yarıyor. Çünkü telefonda söylenenler havada kalabiliyor, resmi bir dayanağı olmuyor.

Ne yazık ki bu tür kısıtlamalar, bankaların risk algısına ve prosedürlerine göre farklılık gösterse de, tüketicinin hayatını olumsuz etkilemesi ortak bir sorun. Umarım bu süreçleri yaşayan herkes bir an önce hesabına tam erişimini sağlar ve bu çile biter.

Bu anlattıkların o kadar tanıdık ki, yaşadığın o çaresizliği ve sinir bozucu durumu iliklerime kadar hissettim. Bloke kalktı dendiğinde gelen o sahte rahatlama hissi, sonra mobil bankacılıkta karşına çıkan kısıtlamalar... İnsanın kendi parasına ulaşamaması, hele ki bir de sebebini kimsenin adam gibi açıklamaması kadar yıpratıcı çok az şey var herhalde. Kendi paran olmasına rağmen, sanki birileri tepende durup her hareketini izliyor gibi hissettirmesi, o güvensizlik hissi gerçekten çok ağır.

Bankaların bu ‘şüpheli işlem’ yaftasını bir kez yapıştırdıktan sonra kolay kolay bırakmaması, üstelik süreç hakkında da şeffaf olmaması gerçekten insanın canını sıkıyor. Senin de dediğin gibi, sadece fiziksel bir engel değil, psikolojik olarak da bir güvensizlik yaratıyor ve maalesef bu durum çok uzun süre etkisini sürdürüyor. Her adımını kaydetme ve yazılı iletişim kurma tavsiyen de bu tür durumlarda gerçekten altın değerinde. Umarım bu süreç en kısa sürede senin için de sona erer ve hesabını rahatça kullanmaya başlarsın.

Geri