İcra Bloke Kaldırma
İcra bloke kaldırma işlemini nasıl yapacağınızı bu sayfadan hemen öğrenin. Haciz ve icra bloke kaldırma dilekçe örneklerini inceleyin.
İcra Bloke Kaldırma işlemleri hakkında merak edilen tüm detaylara, icra bloke kaldırma dilekçesi ve haciz kaldırma talebi hakkındaki bütün bilgilere yazımız üzerinden ulaşabilirsiniz. Çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından borç alacakları nedeniyle kişilerin banka hesaplarına geçici olarak haciz uygulanması ne yazık ki son günlerde çok daha sık karşılaşılan bir durum haline geldi. Bu nedenle icra bloke kaldırma ile ilgili tüm detayları sizler için bir araya topladık.
İcra Bloke Kaldırma
İcra Bloke Kaldırma doğru adımların takip edilmesi sonucunda hızlı bir şekilde çözülebilmektedir. Genellikle borç nedeniyle gerçekleşen hesap blokeleri bazı farklı sebeplerden kaynaklı da olabilir. Öncelikle kişisel banka hesabınızın hangi kurum tarafından ve ne gerekçe ile bloke edildiğini bilmiyorsanız vakit kaybetmeden öğrenmeniz gerekir. Bankalar genellikle bloke işlemini uygularken müşterilere SMS ya da mail yolu ile bilgilendirme sağlar.
Bkz: Vergi dairesi e-haciz banka bloke kaldırma
Banka hesabına haciz uygulamasının en yaygın sebepleri arasında ödenmeyen borçlar, icra takibi başlatılması, hesap güvenliği ihlali ve yasadışı bahis işlemi şüphesi gelmektedir. İcra bloke kaldırma için yapılması gereken icra takibini başlatan kuruma olan borcunuzun ödenmesi ya da karşı taraf ile anlaşma yapmanızdır. İcra mahkemelerine borcun ödendiğine ya da anlaşma sağlandığının bildirilmesi üzerine banka hesap bloke kaldırma işlemi sorunsuz bir şekilde çözülecektir.
İcra Dairesine Bloke Kaldırma Dilekçesi
Banka hesabına uygulanan haciz işleminin kaldırılması için borçlunun borcunu ödedikten sonra İcra dairesine banka icra bloke kaldırma talebinde bulunması gerekir. Bu dilekçenin resmi ve uygun olması son derece önemlidir. Ayrıca işlemlerin hızlıca gerçekleşmesi için borcun ödenmesinin ya da anlaşmanın sağlanmasının ardından hiç vakit kaybetmeden dilekçe verilmesi gerekir.
Yasal olarak dilekçe verilme süresi haciz işleminin gerçekleşmesinden itibaren 1 yıldır. Yasal belirlenen süre içerisinde mutlaka icra bloke kaldırma dilekçesi ilgili İcra Dairesi Müdürlüğüne verilmelidir. Dilekçeyi hazırlamadan önce icra dairesi müdürlüğüne haciz kaldırma masrafı ödenmelidir.
Haciz kaldırma masrafı ile ilgili detayları ve hesaplamaları yazımızın devamından öğrenebilirsiniz. Tüm bu hukuksal sürecin eksiksiz ve hatasız devam edebilmesi bir İcra avukatından destek almanız sürecin hızlı ilerlemesi için gereklidir.
Bkz: Emekli maaşı bloke kaldırma
İcra Bloke Kaldırma dilekçesi için aşağıdaki 2 örneğe bakabilirsiniz. Görsellerin altında indirme bağlantıları bulunmaktadır. Bağlantılara tıklayarak dilekçelerin word dosyası halini indirebilirsiniz.
Banka Haciz Kaldırma Dilekçesi Talep Formu
Banka Haciz Kaldırma Talep Formunu indirmek için tıklayın
Taşınmaz Haciz Kaldırma Dilekçesi Talep Formu
Taşınmazdan Haciz Kaldırma Talep Formunu indirmek için tıklayın
İcra Banka Haciz Kaldırma Masrafı 2022
İcra mahkemeleri tarafından uygulanan hacizlerin kaldırma masrafları bulunmaktadır. Mahkeme sonucu ne olursa olsun belirlenen icra banka haciz kaldırma masrafı 2022 haciz kaldırma dilekçesini veren kişi tarafından ödenmektedir. Mahkeme tarafından yapılan bir işlem olduğu için dosya kapanırken feragat harcı ve normal harç şeklinde iki hesaplama vardır.
Normal harç dosya kapanırken haciz uygulamasının olmadığı durumlarda %2,27 lik hesaplamadır. Feragat harcı ise icra mahkemesi tarafından haciz konulan mal olduğunda %4,55 şeklinde hesaplanır. İcra Bloke Kaldırma hukuksal bir süreç olduğu için mutlaka bir avukat ile çalışmanız ve en doğru hukuksal bilgileri avukatlardan öğrenmeniz gerekir.
İcra Bloke Kaldırma Videolu Anlatım
Aşağıdaki video üzerinde icra sonucunda banka hesaplarına koyulan hacizler kaldırılır mı? sorusuna yanıt bulabilirsiniz. Dilerseniz banka hesabı için icra ve haciz işlemleri ile ilgili olarak maaş hesabı bloke kaldırma bağlantısındaki ayrıntılı yazımıza da göz atabilirsiniz.