Maaş Hesabı Bloke Kaldırma
Maaş hesabı bloke kaldırma işlemleri için 2 çeşit dilekçe örneğinin word halini sayfadan bulabilirsiniz. Usulsüzlük ve haberiniz olmadan yapılan işlemler için anında maaş hesabındaki blokeyi kaldırabilirsiniz.
Maaş hesabı bloke kaldırma işleminin nasıl yapılacağı hakkında bilgi verelim. Özel sektör ya da kamu çalışanları fark etmeksizin neredeyse her çalışanın bir maaş hesabı bulunmaktadır. Yasal takibin kolaylıkla yapılabilmesi açısından elden maaş verilmesi yerine maaş hesabı üzerinden ödemelerin yapılması birçok açıdan iyi sonuçlar doğurmaktadır. Fakat yasal takibi kapsayan bir durum da ödenmeyen borçlar olduğundan bazen maaş hesabına bloke uygulanabilmektedir. Kişinin ödenmemiş vergi borcunun birikmesi ve yasal takibe girmesiyle vergi dairesi tarafından en kolay yol maaş hesaplarına bloke uygulanmasıdır. Bazı farklı borç tiplerinde de, genellikle banka kredi borcu gibi, maaş hesabı riske girebilmektedir.
Maaş hesabı bloke kaldırma işlemi borcun büyüklüğüne, ilgili kurum ile yapılan anlaşmaya ya da ödeme yöntemine göre değişkenlik gösterir. Genellikle kısa sürede blokaj kaldırılsa da bazı durumlarda bu süreç beklenenin aksine bir hayli uzayabilmektedir. Ekonomik sıkıntıların fazlasıyla yaşandığı bu dönemlerde insanlar borçlarını ödemekte zorlanırken borçlar yüzünden var olan aylık gelirini kullanamadığında çok büyük sıkıntılara uğrayabilir. Bu nedenle yasal hakları bilmek ve işi kuralına uygun çözmek maaş hesabı bloke kaldırma işlemi için son derece önemlidir.
Maaş Hesabının Tamamına Bloke Koyulur Mu? 🔒
Maaş hesabının tamamına bloke koyulması yasal olarak mümkün değildir. Bu nedenle maaş hesabı bloke kaldırma için borcunuzun tamamını kapatmak gibi bir zorunluluğunuz yoktur. Kişinin normal banka hesaplarına bloke koyulması ile maaş hesabına bloke uygulanması arasındaki en önemli fark, yaşamsal fonksiyonlarını gerçekleştirebilmesi için gereken maddi desteğin tamamen kesilecek olmasıdır. Mantıken bakıldığında da kişisel banka hesaplarında para bulunan bir kişi borcunu ödemekten kendi isteği ile kaçındığı varsayılarak bloke koyulması doğaldır.
Bu durumda borçlu haksız konumda olduğu için banka ya da devletin birtakım borçlar nedeniyle uyguladığı sistem sebebiyle kişinin borcunu ödeyerek blokeyi kaldırması kaçınılmaz olacaktır. Fakat geçinebilmesi ve giderlerini karşılayabilmesi için aylık geliri olan maaş hesabının bloke edilmesi yasal olarak da mantık açısından da doğru değildir. Kanunen belirli borçlar sebebiyle maaşın 4’te 1 oranına icra koyulabilmektedir. Banka borcu ya da vergi borcu kapsamında bu oran kesintiye uğratılarak borçludan tahsilat gerçekleşebilir.
Bunun dışında kalan 4’te 3 lük maaşa herhangi bir icra ya da bloke koyulması mümkün değildir. Yasayı çiğneyerek bu tür uygulama yapan kurumlar olsa da daha önce emsal gösterilecek birtakım davalar ile de alacaklıların ve bu yaptırımı uygulayanların haksız olduğu kanıtlanmıştır. Eğer borcunuz dolayısıyla böyle bir durumla karşılaşırsanız maaş hesabı bloke kaldırma işlemi için itiraz edebilirsiniz. Yasal haklarınızı öğrenmeniz ve hakkınızı aramanız açısından bu bilgi bir hayli önemlidir.
Emekli Maaşına Haciz Gelir Mi? Maaş Hesabı Bloke Kaldırma 🏦
Ülkemizde birçok kişi neredeyse hayatı boyunca borç ödemektedir. İş hayatının yanı sıra emekli olduktan sonra da borç ödemeye devam edenler, gerek emekli maaşlarının düşüklüğü gerek ise ekonomik sıkıntılar ve her geçen gün artan pahalılık nedeniyle ödeme konusunda sıkıntı yaşayabilir. Herkesin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de emekli maaşına haciz gelip gelmeyeceğidir.
Bu sorunun cevabı ise bazı durumlar dışında emekli maaşlarına hiçbir şekilde haciz konulamayacağıdır. Bu istisnalar 5510 sayılı Kanunun 93.maddesinde yer alan nafaka alacaklıları ve Sosyal Sigortalar Kurumu prim alacaklılarıdır. Banka kredileri, kredi kartları ya da farklı kurumlar tarafından emekli maaşına herhangi bir bloke ya da haciz koyulması yasalara aykırı bir durumdur. Bu tür bir durum ile karşı karşıya gelirseniz gereken itirazlarda bulunmak ise yasal hakkınızdır. Eğer emekli maaşınıza bloke koyulduysa Emekli Maaşı Bloke Kaldırma (Nasıl Olur) makalemizden faydalanabilirsiniz.
Maaş Hesabı Bloke Kaldırma İcra Müdürlüğü Dilekçe Örneği 🧾
Maaş hesabı bloke kaldırma icra müdürlüğü için maaşa hacizli bloke koyulması durumunda kullanılacak dilekçe örneği aşağıdaki gibidir. Görselin hemen altında yer alan linke tıklayarak word halini indirip kendinize göre düzenleyin ve ardından çıktısını alın.
İcra müdürlüğü maaş hesabı bloke kaldırma indirme linki: https://blokekaldir.com/wp-content/uploads/2021/09/maas-hesabi-bloke-kaldirma-icra-mudurlugu.docx
Maaş Hesabı Bloke Kaldırma Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 🏦
Maaş Hesabı Bloke Kaldırma Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na gönderilecek olan dosya’nın dilekçe örneği aşağıdaki gibidir. Haberiniz olmadan usulsüz yapılan bloke koyma işlerinde bu dilekçe örneğini kullanabilirsiniz. Görselin altındaki linkte tıklayarak word halini indirebilirsiniz.
Bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu için maaş hesabı bloke kaldırma word hali linki: https://blokekaldir.com/wp-content/uploads/2021/09/maas-hesabi-bloke-kaldirma-bankacilik-duzenleme-kurumu.docx
Adımları uygularken takıldığınız noktalarda yorum bölümünden iletişim kurabilirsiniz.
Maaş Blokesini nasıl kaldırabilirim? 🏦
Emekli maaşınız üzerinde yer alan blokeyi şikayet ederek kaldırmanız mümkün.Tüketici mahkemesine örneğini verdiğimiz dilekçeleri iletebilirsiniz. Eğer yakınınızda Tüketici mahkemesi yoksaAsliye Hukuk Mahkemesine gidip bu sıfat ile dava açma hakkınız olduğunu unutmayın. Bu süreçte maaş hesabınıza koyulan bloke kalkar ve normal şekilde ödeme almaya devam edersiniz.
Maaş bloke kaldırma kaç gün sürer? 📅
Herhangi bir aksaklık olmadığı sürece 7 gün içerisinde maaş hesabınıza koyulan bloke kaldırılır.
Maaş hesabına konulan haciz nasıl kaldırılır? 💳
Bankadaki paranıza haciz koyan icra müdürlüğüne itirazda bulunmanız gerekir. Bu konuda bankaya itirazda bulunmanız sorunu çözmeyecektir. Banka kendisi hacizi kaldıramaz.
Maaş hesabına bloke olur mu? 💳
Yasalar gereğince maaş hesabına bloke koyulamaz. Eğer bloke koyulduysa şikayetinizi yaparak blokenin kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.
Maaş haczi olan hesaba bloke konur mu? 💳
Bankalar maaş hesabınızın haricindeki tüm hesaplarınıza bloke koyabilirler. Ancak maaşınızı aldığınız hesabınıza temel ihtiyaçlarınızı gideremeyeceğiniz düşünüldüğünden dolayı bloke koyulamaz.
Peki dilekceyi nereye gonderecegiz ve kac gunde sonuc aliriz
Yazıyı güncelledik. Sorularınızın cevaplarını ekledik. Başka sormak istediğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz.
Merhabalar
Vergi dairesi tarafından maaşıma haciz geldi ve 1.5 yıldır maaşımdan kesinti yapılmaktadır.18-9-2022 tarifinde hem maaş banka hesabıma hem içinde para olan başka bir banka hesabına bloke getirdiler.vergi dairesine gidip durumu anlattığında sistem yanlışlığı olmuş bankaya yazı yazıyorum blokeyi kaldirsin diyerek beni gönderdiler ama bloke konulan maaş hesabımda bulunan 15.000 TL yi cuma günü vergi dairesine havale yapmışlar.
Bankada bulunan para hem biriktirdiğim hemde akrabalarımdan alıyor bankaya yatirdigim paradır.
Şimdi ne yapmam gerekir.
Tesekkurler
Merhaba,
Sayfada yer alan 2 adet dilekçe örneğini inceleyebilir misiniz ? Bu dilekçeleri ibraz etmeniz gereken kurumlarda belirtilmiştir. Ayrıca maaş hesabına bloke koyulamaz bu konuda dilekçe vermeniz halinde sorununuzun çözüleceğini düşünüyorum. Ortalama 7 gün içinde bir sonuç almanız gerekiyor. Bunla ilgili başka bir sayfada bir yazı daha paylaşmıştık onu da buraya ekliyorum dilerseniz o yazıya da bir göz atın faydası olacaktır.
İlgili konu: https://blokekaldir.com/hesap-bloke-kaldirma-dilekcesi-ve-islemleri/
Maaş hesabımda icra kesintisi var aynı avukat promosyon parasına Blake koydu ne yapmam gerekiyor