Bloke KaldırBloke Kaldırma

Blokeli Hesaptan Para Çekilir mi? Para Yatar mı?

Blokeli hesaptan para çekilir mi konusunda merak ettiğiniz tüm detayları sizlere aktarıyoruz. Aynı zamanda blokeli hesaptan para yatar mı konusunu da anlattık.

Blokeli Hesaptan Para Çekilir mi? Para Yatar mı? sorusunun cevabını öğrenmek ve uygulanması gereken adımlar hakkındaki tüm bilgilere sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Neredeyse tüm bankaları kapsayan ve banka müşterilerinin en sık yaşadığı sorunlardan bir tanesi olan banka hesabı bloke kaldırma hakkında tüm detayları sizler ile paylaşacağız.

Blokeli Hesaptan Para Çekilir mi? Para Yatar mı?

Blokeli Hesaptan Para Çekilir mi? Para Yatar mı? en çok merak edilen sorular arasında yer alır. Banka hesaplarına belirli nedenler doğrultusunda bloke uygulanabilmektedir. Böyle bir durum ile karşılaşılan müşteriler ise hesapta yer alan parayı kullanıp kullanamayacakları konusunda bilgi edinmek ister. 

Müşterisi olduğunuz banka hangisi olsun fark etmeksizin bloke uygulaması kuralları geneldir. Bu nedenle öncelikle bankanız ile iletişim kurarak bloke nedeni hakkında tüm detayları öğrenmeniz gerekir.

Bloke edilen hesapta yer alan para ne yazık ki bloke süresince kullanılamaz. Para çekme işleminin öncesinde banka hesabı bloke kaldırma işleminin yapılması gerekir. Bloke süresince bir başka hesaptan para girişi olabilir fakat yine de yatan para da kullanılamaz.

BKZ:  Akbank Sim Kart Bloke Kaldırma

Bkz: Trafik Cezası Ödenmezse Hesaplarıma Bloke Konulur Mu?

Banka hesabı bloke kaldırma işlemleri bloke uygulama nedenlerine göre değişiklik göstermektedir. Örneğin bloke sebebi banka hesabınızın yer aldığı bankaya ait kredi kartının gecikmiş borcu ile alakalı ise kredi kartı borcunuzun tamamını kapatarak banka hesabı bloke kaldırma işlemini anında çözebilirsiniz.

Eğer çeşitli kurum ve kuruluşlara ya da devlete olan borçlar nedeniyle banka hesabı bloke edildiyse öncelikle borçlu olduğunuz kurum ile iletişime geçerek mevcut borç hakkında detayları öğrenmeniz gerekir.

Banka Hesabından Bloke Kaldırma

Banka hesabı bloke edildiğinde hesapta yer alan para bloke süresince herhangi transfer işlemi için, ödeme ya da ATM’den nakit olarak çekme gibi işlemlerde kullanılamaz. Banka hesabının bloke edilmesinin amacı hesabın dondurulması ve içerisinde yer alan paranın da kullanımının engellenmesidir. Bu nedenle hesabınızda para yer alıyorsa öncelikle bloke kaldırma adımlarını uygulamanız gerekir.

BKZ:  Hızlıca Türk Telekom Sim Kart Bloke Kaldırma İşlemleri
Banka Hesabından Bloke Kaldırma
Banka Hesabından Bloke Kaldırma

Blokeli Hesaptan Para Çekilir mi? Para Yatar mı? sorusunun cevabını öğrendiğinize göre banka hesabı bloke kaldırma işlemlerine geçmek için vakit kaybetmemek gerekir. Öncelikle bloke nedeninin yeterince iyi bilinmesi ilk adımdır. Bu adımı takiben sonuca ulaşmak kolaylık sağlar.

Bkz: Hesap Bloke Kaldırma Dilekçesi ve İşlemleri

Kredi kartı borcu nedeniyle banka hesabına uygulanan bloke için borcun ödenmesi hesabın kullanıma yeniden açılması için yeterlidir. Mevcut kredi kartının tüm borcu gecikme faizleri ile birlikte ödendiğinde aynı gün içerisinde banka hesabı aktif olabilir. Bazen süreç 1-3 iş günü arasında sürebilmektedir.

Diğer bloke sebepleri arasında sık karşılaşılan kurum ve kuruluşlara olan borçlar nedeniyle banka hesaplarına bloke uygulanmasında ise borcun ödenme süresine göre bloke kaldırma değişiklik gösterilir. Borç miktarı çok yüksek ise yeniden anlaşma yaparak yapılandırma usulüyle bir ödeme planı talep edebilirsiniz. Ayrıca borcunuzu ödemeniz halinde bloke kaldırma işlemleri için dilekçe vermeniz de gerekebilir.

Blokeli Hesaptan Fatura Ödenir mi?

Son dönemlerde fatura ödeme işlemi için birçok kişi İnternet Bankacılığı ya da mobil bankacılık sistemlerini tercih etmektedir. Kolay ve hızlı şekilde ödeme yapılmasının vermiş olduğu rahatlık nedeniyle fatura konusunda ekstra bir çabaya ihtiyaç olmadan banka hesabınız ile ödeme yapabilmek mümkündür.

BKZ:  Tiktok Bloke Kaldırma Nasıl Yapılır?
Blokeli Hesaptan Fatura Ödenir mi
Blokeli Hesaptan Fatura Ödenir mi

Fatura ödemeleri için dilerseniz otomatik ödeme emri verebilir ya da faturalarınızı hızlı ödeme seçeneğine kayıt ederek zamanı geldiğinde kendiniz ödeyebilirsiniz.

Banka hesaplarına bloke işlemi uygulandığında ilk akla gelen otomatik ödeme talimatı verilen faturalar olur. Blokeli Hesaptan Para Çekilir mi? Para Yatar mı? sorusunun ardından diğer akla gelen soru da Blokeli Hesaptan Fatura Ödenir mi? olur.

Bkz: İcra Bloke Kaldırma

Banka hesabı bloke uygulamasının ardından herhangi bir ödeme işlemi gerçekleştiremezsiniz. Bu duruma fatura ödeme de dahildir. Faturalarınızın ödenmesi banka hesabı bloke kaldırma işlemi tamamlanana kadar gerçekleşmez. 

Bu sebeple, bu durumu ciddiye alıp, en yakın sürede sorununuzu icra dairesi, davalık olduğunuz kurum/şahıs ile bir uzlaşma yoluna gidip borcunuzu ödeyip veya davadan olumlu sonuç almanızdır. Bu yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Bu Yazıyı Puanlayınız post

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Emeklerimizin göz ardı edilmesi bizi üzdü, birkaç reklama tıklandığı için akmasada damlıyorken sizin bu yaptığınız bizi çok üzüyor. Lütfen destek olmak adına AD Blocker engelleyicisine engel olun. :(